Jan. 28, 2016

Det har varit mycket på skol - och jobbfronten, men jag kan inte vara mer tacksam än jag är nu. Fick ett besked häromdagen som jag inte trodde jag skulle få och har gått med ett leende på läpparna hela veckan. Ni vet när man får en chans, inte lyckas klara av det och man tror det är slut - och så får man plötsligt en annan chans man inte förväntat sig och blir chockad/glad/överväldigad över detta? Yup, just detta hände och jag kan inte tacka Gud tillräckligt. Life's good right now Alhamdulillah! :)
 
De kurser som har avslutats det senaste i skolan är Samhällsfarmaci och Farmakoterapi. Samhällsfarmacin kan nog ha varit den onödigaste kursen på hela utbildnngen. Den kändes lite 'out of place' då det mest handlade om delar av statistik, vetenskapliga metodsätt för forskning (kan kännas relevant i och med ex-jobbet som ligger runt hörnet, men föreläsaren var lite lost och därmed kanske vi uppfattade allt som onödigt? I don't know ..), ekonomi etc. Är glad att den kursen är över helt enkelt. Farmakoterapin var däremot en av de intressantaste kurserna på utbildningen då vi verkligen fick lära oss olika läkemedelsrekommendationer för olika sjukdomar, klinisk farmaci m.m.. Vi hade mycket patientfall som gav allt ett annat perspektiv och man kände verkligen att man lärde sig det som man verkligen kommer att arbeta med efter utbildningen. Touché!
 
Förra veckan började termin 8 för oss och det känns surrealistiskt att jag redan har kommit så långt med utbildningen. Det känns som om det var igår man tog studenten och kände sig så osäker inför universitetsstudierna. Helt sjukt när jag tänker på det nu. Hursomhelst så har vi denna termin valbara kurser och den första kurs, Dermatokemi, som jag läser nu hamnade jag på lite av en slump. Jag hade rangordnat denna kurs som tredje val för detta block (block 1 av 4, där varje block motsvarar en kurs för terminen), men det blev platsbrist på den kurs som jag valde som förstahandsval och kursen som mitt andrahandsval inställdes pga att för få sökte in. Så jag hamnade på mitt tredje val (som jag fasade lite för pga organkemin) men jag kan lugnt säga att jag är mycket nöjd över att jag hamnat på denna kurs nu efter nästan 2 veckor. Förvisso är det en del organkemi, men långt ifrån det jag trodde det skulle vara så jag är nöjd, Alhamdulillah!
 
Sedan, är det inte sjukt att vi är i slutet av januari 2016?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide