Lately ...

Det känns som evigheter sedan jag var här inne. Tiden har stått stilla här medan det i verkligheten har varit fart och fläkt. Det är sjukt hur fort tiden går. Vi påpekar det alltid men chockas alltid av detta faktum om och om igen. Ljusare tider och lite längre dagar betyder med D-vitamin och en aning piggare jag, så jag har försökt vara lite mer aktiv och ta några promenader i veckan vid mossen. Ännu inte perfekt väder, men det duger för att hålla mig igång.
 
Dagarna rullar på när man har mycket att göra. Är nu inne på det tredje blocket av denna termins valbara kurser och jag läser för tillfället kursen Preklinisk in vivo-modeller inom forskning och läkemedelsutveckling - eller förkortat som djurförsökskursen. Mycket intressant kurs minst sagt och föreläsningarna består mest av olika forskningsmetoder på olika djurmodeller. Föreläsarna är majoriteten forskare som forskar här på Sahlgrenska Akademin och det är kul att man får en inblick i vad de olika institutionerna faktiskt forskar inom. Vi har haft några demonstrationer där vi bl.a. fick se ingrepp på råtta där man skar upp låren för att komma åt femoralisnerven och skar upp buken för att visa oss urinblåsan. Häftigt men lite synd när man såg att den avled under experimentet (den skulle i vilket fall avlivats efteråt). Jag har lite blandade känslor om att använda djur som försöksmodeller men tycker det är sjukt intressant och tänker att de används i ett gott syfte - att förhoppningsvis få ökad förståelse, hitta metoder eller botemedel mot sjukdomar lite längre fram.
 
Nästa vecka har vi EBM-vecka, vilket betyder att vi alla enskilt kommer att få träna på att injicera och hantera råttor och möss och slutligen avliva de i slutet av veckan (vilket jag har ångest inför - vem vill avliva ett djur?). Efter det får vi ett certifikat om att vi kan utföra forskning med råttor och möss som försöksdjur på de flesta universitet/företag. Ska bli intressant att se hur det går!
 
Den föregående kursen jag läste var Företagsekonomi. Jag valde den dels för att lära mig något användbart inför framtiden och dels att välja något nytt som ligger utanför mitt studieområde. Jag måste nog erkänna att jag fattade noll de två första veckorna, men det började smått sjunka in i slutet inför tentan om juridik, bokföring, redovisning och marknadsföring. Skulle jag ha valt kursen nu när jag tänker i efterhand? Njaee, kanske. Det var kul att pröva på något nytt men jag tyckte inte det föll mig på smaken. Jag vet nu varför jag är en naturvetenskaplig person hahah. Men jag ångrar inte mitt val och jag vet att jag kommer att ha nytta av den i mitt framtida yrke.
 
Sedan har det vart mycket på labbet (jobbet) och en del möten med utbildningsrådet och rådsammanträden med studentkåren. Ett tips till universitetsstudenter är att engagera sig i studentkåren och att jobba vid sidan av studierna om man känner att man har tiden - det är såå otroligt givande och vidgar ens vyer samtidigt som man skapar kontakter. Man kommer även ifrån plugget en stund så att man kan fokusera på annat roligt (som samtidigt är meriterande inför framtiden).
 
Det blev mycket på en gång, men vad ska man göra? Måste ju kompensera för att jag varit borta från bloggen så länge. Känns faktiskt skönt att få skriva av sig :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide