October

Tiden går och och dagarna går. Skolan är i full gång och plugg, plugg och mera plugg är i princip vad dagarna handlar om. Vi läser just nu Galenisk farmaci och det är äntligen nu vi får 'hands-on-training' om läkemedel. Vi har hittills fått tillverka en hel del olika läkemedelsberedningar; kapslar, suppar, krämer (som vi även fick ta med oss hem), brustabletter, geler, EMLA, orala lösningar - you name it! Nu i veckan ska vi tillverka tabletter under förhållanden liknande läkemedelsindustrins. Intressant minst sagt, speciellt för en intresserad inom farmaci. Fyra år in i utbildningen är när det roliga och intressanta äntligen kommer in i bilden. 
 
Åsido så ligger den verkliga utmaningen egentligen i hur man ska hinna med att få så mycket gjort på så lite tid. Innan man vet ordet av så är dagen slut och man har knappt hunnit med allt man hade velat. Att jag läser två kurser samtidigt + kårengagemang + ev. planering för ytterligare saker = no time. Men Alhamdulillah så är jag mer än nöjd. Effektivare tidsplanering ska väl kunna få saker och ting att fungera.
 
På tal om annat - är det bara jag som tycker årets Nobelspris i Kemi (DNA-reparationssystem/mekanismer) och Medicin/Fysiologi (behandling av parasitmaskar och Malaria) är sååå intressanta? Börjar själv spåna på Ex-jobb inriktningar/ämnen inför nästa höst och jag börjar bli väldigt intresserad av dessa ämnen. Vi får se vad det blir :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide