Oh Happy Days!

Den 2015-10-19, kl 23:15:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Har haft ett leende på läpparna de senaste dagarna utifrån det faktum att jag nu kan kalla mig för labbassistent! Intervjun gick bättre än förväntat och i slutet sade intervjuaren/labbansvarige att tjänsten går till mig om jag är intresserad. Varför skulle jag inte vara det är frågan! Upplärning/Intro börjar den 30 oktober och jag längtar som bara den. Tjänsten är på helger så jag slipper missa mina föreläsningar - kan man önska sig något bättre? Alhamdulillah!

Företaget jag skall jobba för utför forskning och produktutveckling inom växtbioteknologi. Det roliga är att vi nästa termin har valbara kurser och en av kurserna handlar om växtbioteknologi som jag har tänkt välja. Känns som att saker och ting börjar falla på sin plats, alla utmaningar leder sannerligen till resultat. Det är dessa välsignelser som gör det allt värt!

October

Den 2015-10-12, kl 22:33:00
Filed in Daily Stuff, Thoughts | Kommentarer: 0
Tiden går och och dagarna går. Skolan är i full gång och plugg, plugg och mera plugg är i princip vad dagarna handlar om. Vi läser just nu Galenisk farmaci och det är äntligen nu vi får 'hands-on-training' om läkemedel. Vi har hittills fått tillverka en hel del olika läkemedelsberedningar; kapslar, suppar, krämer (som vi även fick ta med oss hem), brustabletter, geler, EMLA, orala lösningar - you name it! Nu i veckan ska vi tillverka tabletter under förhållanden liknande läkemedelsindustrins. Intressant minst sagt, speciellt för en intresserad inom farmaci. Fyra år in i utbildningen är när det roliga och intressanta äntligen kommer in i bilden. 
 
Åsido så ligger den verkliga utmaningen egentligen i hur man ska hinna med att få så mycket gjort på så lite tid. Innan man vet ordet av så är dagen slut och man har knappt hunnit med allt man hade velat. Att jag läser två kurser samtidigt + kårengagemang + ev. planering för ytterligare saker = no time. Men Alhamdulillah så är jag mer än nöjd. Effektivare tidsplanering ska väl kunna få saker och ting att fungera.
 
På tal om annat - är det bara jag som tycker årets Nobelspris i Kemi (DNA-reparationssystem/mekanismer) och Medicin/Fysiologi (behandling av parasitmaskar och Malaria) är sååå intressanta? Börjar själv spåna på Ex-jobb inriktningar/ämnen inför nästa höst och jag börjar bli väldigt intresserad av dessa ämnen. Vi får se vad det blir :)

~

Den 2015-10-09, kl 12:00:00
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0

Fågeln väljer flykten. Vi valde den icke.
Flykten valde oss. Därför är vi här.
Ni som ej blev valda - men ändå frihet äger,
hjälp oss att bära den tunga flykt vi bär!

 

Bojan väljer foten. Vi valde att vandra.
Natten var barmhärtig. Nu är vi här.
Ni är för många, kanske den frie trygge säger.
Kan vi bli för många som vet vad frihet är?

 

Ingen väljer nöden. Vi valde den icke.
Den valde oss på vägen. Nu är vi här.
Ni som ej blev valda! Vi vet vad frihet väger!
Hjälp oss bära den frihet som vi bär!

 

- Stig Dagerman, 1954