Ramadan Moubarak

Den 2015-06-18, kl 02:11:00
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 1
Sitter och väntar på att fajr bönen skall komma in. Kan inte fatta att Ramadan äntligen är här och att det verkligen gått ett år sedan förra Ramadan. Tiden bara flyger förbi Subhana'Allah, men är ytterst tacksam för att kunna uppleva ännu en Ramadan för att kunna ta vara på denna månads välsignelser. Jag hoppas på att vi alla får en produktiv Ramadan som ändrar oss till det bättre. Må Allah acceptera från oss alla, Ameen.

Ramadan Mubarak älskade ni 🌙
Jun. 6, 2015

Den 2015-06-06, kl 15:25:00
Filed in Daily Stuff, Thoughts | Kommentarer: 0
Äntligen sommarlov! De senaste dagarna har helt ägnats åt en hemtenta i kursen Läkemedelstoxikologi och toxikokinetik som har tagit slut på det sista i batterierna. Men nu är det tid för lite ledigheter innan det är dags för jobb. Känns annorlunda och såå skönt!
 
Sedan jag sist bloggade så har det hänt en hel del. På skolfronten avslutades kurserna Analytisk kemi, Farmakokinetik och läkemedelsmetabolism och slutligen Läkemedelstoxikologi och toxikokinetik. Plugg har i princip varit det enda på schemat med små avbrott för att ta igen andan. Det känns surrealistisk att jag nu har avslutat mitt tredje år på Apotekarprogrammet. Det känns som om det vore igår man velade bland utbildningarna och kände sig så kluven. Tre år in i utbildningen så kan jag med säkerhet säga att jag har valt en utbildning som faller mig på smaken Alhamdulillah. Men jag ska inte försköna det - det har verkligen varit blod, svett och tårar, men med (först och främst) Allahs hjälp, tydliga mål, ett starkt driv och nära och kära som motiverar en så kan det omöjliga brytas ner till möjligheter. It is possible :)
 
Jag närvarade på MFD och det var faktiskt (hör och häpna) min första gång i Stockholm. Det var tre absolut inspirerande och 'Imaan boosting' dagar som jag sent glömmer. Grymma föreläsare som lämnade en motiverad till att göra bättre ifrån sig spirituellt. Insha'Allah, kan tänka mig att närvara nästa vår om det håller samma mått.
 
Sedan var jag som jag nämnt kort i tidigare blogginlägg med på Vetenskapsfestivalen som demonstratör/instruktör och som studentrepresentant för Apotekarprogrammet och vi hade en workshop i stan för att utföra labbar och lära allmänheten om läkemedel. Oerhört kul och lärorikt, speciellt då alla lyssnade så fascinerat och testade på själv, både unga och äldre. Och det var fullspäckat! Jag var den yngsta studenten/instruktören där och detta var i samband med en kurs som jag kommer att läsa i höst - så jag har ett försprång där!
 
Goda nyheter har forsat in, flera nära vänner har förlovat sig/gift sig så det har varit några fester/bröllop att närvara på. Och andra väntar barn, Tabarakallah. Så himla kul när detta händer.
 
Sist men inte minst så tog min lillasyster studenten och jag kan inte fatta att det har gått så fort. Det känns som igår jag själv stod där och det har nu gått tre år Subhana'Allah. Lite känslosamt när de 'små' växer upp så fort. Må Allah ge henne allt gott i hennes framtida planer, Ameen. 
 
Detta sammanfattar det senaste i stora drag. Nu ska jag ta hand och belöna mig själv efter det hårda arbetet. Gör ni det också, ni vet att ni förtjänar det. Trevligt lov till alla ni som har det! :)