Perseverance and Nightly thoughts

Den 2014-11-28, kl 00:58:31
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
Något som jag har fått med mig från livets påbjudningar under mitt korta men ack så långa liv (relativt) är att uthållighet är ett av de viktigaste elementen att alltid ha nedpackat och nära till hands. Lite som ett överlevnadskit. Det är alltid den bl.a. som får dig att kämpa den sista spurten inför ett mål eller delmål. Det är den som får dig att fortsätta vidare, vare sig du lyckats eller misslyckats. Den kan vara en "pain-in-the-a**", ta så mycket energi men det är även den bl.a. vi tackar när vi väl står där, gråtandes - inte av förtvivlan men av lycka.
 
Jag har tänkt mycket på det här med att ta de chanser man får här i livet. Allt för ofta har jag känt att jag har hållit mig innanför min 'comfort zone', känt att det kanske inte är rätt tid, plats eller att situationen inte är den optimala för att ta chansen eller kliva ut. Tanken av att man ändå inte skulle klarat av det, att det är en outforskad mark man ger sig in på har spökat flera gånger. Eller att det inte skulle te sig så som man förväntat sig eller att man låter sig slås ner när denna chans inte kommer förbi. Jag har känt allt detta, någon gång, flera gånger och för att vara ärlig så påverkar det en väldigt mycket. Dessa tankar for runt i mitt huvud och jag mindes vart jag var och var jag är idag. Någon gång på vägen måste det ha hänt något, något måste ha förändrats. Om inte jag hade tagit de chanser som har kommit i min väg så skulle jag inte ha varit här. Det må finnas chanser som har slipprat ur mina fingrar, men man kan inte gråta över spilld mjölk. Kan det vara så att det är jag som har för höga förväntningar? Kanske har jag tagit chanserna men ännu inte är där jag vill vara? Jag känner att jag har tagit några kliv ut. Det må inte vara stora, men jag tror att det är tillräckligt stort för att bjuda på nya utmaningar, tillfällen, chanser eller vad man nu vill kalla det. Misslyckanden kan man alltid tåla men att inte försöka vore inte mig. Men jag tror att det är på rätt väg. För nu i alla fall och jag hoppas att det håller i sig. 
 
Perseverance. Jag får nog gräva upp den när det gäller dessa 'chanser' som med allt annat. Jag vet att det kommer ta sin lilla tid, men Insha'Allah så är vi där så småningom. Peppa sig själv måste man allt göra. 
 

“Life is not easy for any of us. But what of that? We must have perseverance and above all confidence in ourselves. We must believe that we are gifted for something and that this thing must be attained.”

― Marie Curie