Changes

Den 2014-03-30, kl 21:18:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Hello!
 
Som ni ser så har jag ändrat layouten här på bloggen. Det är ännu inte helt färdigt, så det kan se lite tokigt ut ibland. Kände att bloggen behövde ett nytt utseende, det har trots allt gått lite mer än två år sedan jag började blogga (och har sen dess haft samma utseende på bloggen). Jag kan dock erkänna att det var svårt att släppa taget om den förra layouten, då den var så stilren och enkel. Så, blir nog inte förvånad om den dyker upp igen. Vad tycker ni? Thumbs up/down?
 
Annars har jag sådär lite ängslan att helgen har gått så fort. Ny vecka betyder nya tag och mera plugg. Får ta vara på de timmar jag har kvar innan jag får ta i med hårdhandskarna.
 
Och att inte nämna det härliga vädret Alhamdulillah. Hoppas att det håller i sig! :)

You're not Alone, Syria

Den 2014-03-28, kl 17:39:18
Filed in Nasheeds/Islamiska låtar, Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 1

Den 2014-03-26, kl 18:26:48
Filed in Quotes | Kommentarer: 0
Most humans are never fully present in the now, because unconsciously they believe that the next moment must be more important than this one. But then you miss your whole life, which is never not now. 

~ Eckhart Tolle Positive Turn

Den 2014-03-19, kl 22:14:43
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0
När livet tar en 360 graders vändning till det positiva. Har fortfarande ett leende på läpparna. 
 
Surely, after every hardship comes ease.
After every rainfall must come a rainbow.
 
Alhamdulillah!
 

Physiology and anatomy

Den 2014-03-16, kl 23:49:00
Filed in Daily Stuff, Thoughts | Kommentarer: 0
Sitter uppe såhär sent (ja, det är sent för min del när klockan passerat 22.00.) och är förvånad att jag har lyckats hålla mig uppe och skriva samt läsa igenom det sista inför morgondagens seminarium i Fysiologi och anatomin. Så många nya begrepp och processer man skall känna till. Blir så fascinerad av allt som faktiskt händer i vår kropp på samma gång, komplexiteten från molekylär till organ nivå så att säga. Subhana'Allah så mäktigt! Sannerligen är Guds skapelser inget som kan ha formats av en slump.
 
En nackdel (eller beror på hur man ser det) dock är att man börjar misstänka att man lider av allt man läser om. Efter att ha läst om hjärtat och vad som händer vid hjärtinfarkt börjar jag vid varje känsla i vänster arm misstänka samma sak och även komma ihåg föreläsningar om neuroanatomin och sensoriken om hur kopplingen mellan smärta i vänster arm och hjärta låg till. Sjukt! 
 
Lite sådär nära midnattsfilosoferande. Känner att mitt Cortex cerebralis börjar lägga av så jag avslutar här.
 
Bonne nuit mes belles!
 

Stem Cells

Den 2014-03-13, kl 21:11:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0
Ett oerhört intressant område inom medicin, skulle gärna vilja forska inom det i framtiden!
 

That Kind of Day...

Den 2014-03-12, kl 20:50:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
... när man inser att allt som har hänt i ens liv på den senaste tiden faktiskt är av en anledning och anledningen blir så klar. Jag kan nog säga att jag känner mig mycket mer spirituell och närmare Allah nu än vad jag har gjort på sistone.
 
Saker och ting må inte ha utvecklats som man har hoppats på, men när Gud belönar en med något ovärderligt så kan man inte annat än att vara tacksam. Han är sannerligen den som vet om mitt bästa, och vore det inte något gynnsamt i detta så tror jag inte att det skulle te sig på detta vis. 
 
Alhamdulillah.

Humble

Den 2014-03-08, kl 19:32:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
Inte varje dag skiner solen och inte varje dag är en dans på rosor. Sånt man ständigt påminns om när förluster slår en i ansiktet och man inte riktigt vet vart det gick fel och vad felet i sig är. Känslan av att ha en klump i magen som blir allt större av ovissheten. När man känner att man har gjort allt man kan men att det fortfarande inte var tillräckligt.
Just precis. Den känslan.
 
Min älskade far påminner mig alltid att man inte alltid kan ha glans dagar då man svävar som på moln och allt går som man vill och planerat. Att man måste känna på en dal i livets kurva för att man skall kunna veta hur mycket det krävs för att ta sig upp på toppen. För att veta hur mycket man är kapabel till och inte minst för att för att känna ödmjukheten. Och detta är kanske just för att Allah vill testa mig för att se hur jag kommer att reagera. Om jag kommer att vara tacksam eller om jag kommer att glömma hans barmhärtighet i allt annat som jag varit så lyckligt lottad med. Även om det smärtar.
 
Med Guds vilja så kommer detta snart att vara förgånget. Positive thoughts. Always.
 
Insha'Allah.
 

~

Den 2014-03-07, kl 23:18:00
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0
"All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

From the ashes a fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken,
The crownless again shall be king."

– J. R. R. Tolkien, The Fellowship of the Ring.

Food for Thought

Den 2014-03-01, kl 22:11:42
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 0