First Day of Ramadan

Den 2014-06-30, kl 00:52:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
... och så var den längtade månaden här, välsignade Ramadan! Fastan gick oerhört bra för att vara första dagen och Alhamdulillah så kände jag knappt av hunger eller törst. Visserligen har jag inte börjat läsa det första kapitlet av koranen som det var tänkt, men Insha'Allah så står det först på listan imorgon. Iftar var inte så maffig som den brukar vara - både modern och fadern min samt bröder är bortresta så ingen riktig Ramadan känsla över maten. Slängde ihop tonfisksallad samt kärleksmums och fruktcoctail till efterrätt. Gott och mättande!
 
I år försöker jag hålla mina Ramadan mål realistiska. Fokus kommer att vara att utföra de dagliga bönerna i tid och tillägga de frivilliga sunnah bönerna. Jag försöker även vara realistisk med koranläsningen och försöker någorlunda hålla mig till ett kapitel men det viktigaste är att jag förstår innebörden av det jag läser och verkligen lär mig av de vackra orden och tillämpar dem i mitt vardagliga liv. Att ständigt påminnas om Guds närvaro med Adhkar och Du'aa (åkallan) står med på listan och att försöka göra minst en god gärning varje dag. Och som alltid - försöka minska på nedlagd tid på sociala medier och istället göra nytta med den korta tid vi har. Det sammanfattar nog mina mål för årets Ramadan och jag hoppas att detta håller i sig efter Ramadan. Insha'Allah.
 
Hur går Ramadan för er och vad är era främsta mål under Ramadan? :)
 

Lately

Den 2014-06-28, kl 00:04:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Tio fastedagar, två jobbintervjuer och två arbetsdagar senare sitter jag här och försöker komma på vad jag egentligen gjort av de närmaste dagarna. Dock verkar det inte vara något i inspirationsväg till något blogginlägg och skriver något halvblaskigt för att göra något åt bloggtorkan. Lyckas det då? Det tror jag ni kan svara på.
 
Efter flera CV utskick och några intervjuer fick jag slutligen napp på sommarjobb. Är det bara jag som tycker att årets utbud har varit så litet och enformat? Hursomhelst ägnades de senaste två dagarna åt att lära sig om arbetsuppgifter som receptionist på ett statligt bolag. Det har varit mycket givande och lärorikt då jag förvisso inte har arbetat som receptionist tidigare. Dock har jag haft mycket hjälp av de erfarenheter jag har fått med mig från mitt jobb vid sidan av studierna. Att jag även får använda mitt modersmål dagligen på arbetsplatsen är ett stort plus! Är jag nöjd? Jajamän!
 
På tal om annat är Ramadan är ett ögonkast bort och jag kan redan nu känna på den speciella Ramadan känslan. Långa fastedagar står framför oss och jag hoppas att min kropp är redo för detta, jag har ju efter allt spenderat de senaste dagarna att ta igen missade dagar från förra året (jag envisas alltid med att vänta med dem till slutet så att min kropp blir van med de långa dagarna innan årets Ramadan börjar). Jag hoppas att denna Ramadan blir en chans för oss alla att förbättras på alla håll och att det håller sig även efter Ramadan. Ameen!
 
Som det ser ut börjar Ramadan på söndag den 27 juni för dem som följer den Saudiarabiska månobservationen. Så Ramadan Mubarak i förskott till er alla!

Den 2014-06-25, kl 00:42:09
Filed in Inspiration, Quotes | Kommentarer: 0
“The problem, often not discovered until late in life, is that when you look for things in life like love, meaning, motivation, it implies they are sitting behind a tree or under a rock. The most successful people in life recognize, that in life they create their own love, they manufacture their own meaning, they generate their own motivation. For me, I am driven by two main philosophies, know more today about the world than I knew yesterday. And lessen the suffering of others. You’d be surprised how far that gets you.”

Grow

Den 2014-06-19, kl 19:16:06
Filed in Inspiration, Quotes | Kommentarer: 0


Touching

Den 2014-06-08, kl 21:16:11
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0

Summer holiday, begin!

Den 2014-06-07, kl 23:00:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
Då var den sista tentan skriven och jag kan äntligen ta SOMMARLOV! Ååh du sköna sommarlov, vad jag har längtat till dig. De senaste veckorna har bara svischat förbi. Det känns lite surrealistiskt att jag inte har något att plugga på för tillfället, som att all tyngd med tentaångest och tidspress har tagits från mina axlar. Äntligen kan jag pusta ut!
 
Andra året på utbildningen är avklarad och jag måste nog erkänna att det käns oerhört bra. Detta betyder att jag nästan kommit halvägs i utbildningen och det känns som att jag verkigen har funnit rätt. Även om det har varit mycket stress och mycket plugg som i princip har tagit all min tid (därav bloggtorkan) så känns det som att detta har varit mitt bästa skolår. Det är just de dagar man har mått dåligast och allt har skitit sig som får en att inse att man verkligen lyckades ta sig ur det, med Allahs hjälp. Det är då man märker hur mycket arbete man har lagt ner, och man kan inget annat än känna sig stolt och klappa sig på axeln. Alhamdulillah. 
 
Att inte glömma är de nya själsfränder som jag har mött och som har underlättat detta år. Människor som motiverar en, glädjs med en vid lyckliga stunder och är som en hjälpande hand vid "I-don't-feel-it-kind-of days". Må Allah belöna dem rikligt. Ameen!