Jan. 25, 2014

Den 2014-01-25, kl 22:54:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Hello!
 
Det var inte igår jag skrev här. Har haft så många bollar i luften att det knappt funnits någon tid för att blogga. All tid som inte går till plugg, jobb, förtroendearbeten och övrigt går till sömn, som det finns så lite av i mitt liv nu för tiden. Men Alhamdulillah så kan jag inte klaga, älskar verkligen det jag håller på med.
 
Så här dags vid terminstart så är det mycket på gång i skolan. Cellbiologin är nu avslutad och första veckan av läkemedelskemi är avklarad. Det är den första kursen som verkligen introducerar hur läkemedel metaboliseras i kroppen. Sjukt intressant hur det kopplas till alla de kurser vi har läst innan och det är nu man känner att man kommit till det man först valde utbildningen för.
Jag vet inte om det bara är jag, men efter att ha läst om de processer som sker i kroppen vid intag av olika födoämnen och läkemedel så kan jag inte sluta tänka på det. Det är så fascinerande att så mycket händer i vår kropp och vi är så omedvetna om det. Lite skrämmande och intressant på samma gång. 
 
I övrig så rullar livet på. Tiden flyger iväg som bara den, kan knappt fatta att februari är runt hörnet. Hjärnan tycks ha stannat kvar i 2013 för varje gång jag skriver ner datum så skriver jag 2013 istället för 2014. Å ena sidan vill jag att tiden ska gå lite långsammare för att ta vara på tiden men å andra sidan vill jag bara spola fram till varmare väder och sommar.
Men drömma sig bort kan man ju alltid göra :)
 

Den 2014-01-11, kl 23:14:11
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0

~

Den 2014-01-08, kl 19:21:00
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0

Everyone who terrifies you is sixty-five percent water.
And everyone you love is made of stardust, and I know sometimes
you cannot even breathe deeply, and
the night sky is no home, and
you have cried yourself to sleep enough times
that you are down to your last two percent, but

nothing is infinite,
not even loss.

You are made of the sea and the stars, and one day
you are going to find yourself again. 

 

— F. Butler

 


VT 2014

Den 2014-01-07, kl 21:36:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Vårterminen 2014 har officiellt börjat för min del. Den välkomnades med grupparbete med vetenskaplig rapport som vi idag skickade in och som skall redovisas imorgon för vår professor. Resten av veckan har jag fullt upp med cellbiologi labbar, som jag faktiskt ser fram emot. Så ingen mjukstart här, nej. Det gäller bara att återfå rutinen efter en lång och slapp ledighet.
 
I övrigt så har jag haft den skönaste ledigheten på ett tag. Jobbade några dagar under jul men annars så har jag bara tagit det lugnt. Och läst böcker. Har en liten bit kvar "Say You're One of Them" som jag skrev i ett tidigare blogginlägg och har börjat småläsa lite på en bok som jag har längtat efter länge, nämligen "Reclaim your Heart" av Yasmin Mogahed. Märkte att man kunde beställa den från adlibris.se och slog till direkt. Har läst många bra recensioner av den boken och hittills (av det lilla jag har läst av den) så verkar den mycket inspirerande och motiverande. Älskar sättet författaren skriver på, Masha'Allah!
 
Hur många av er har läst "Reclaim your Heart" och vad tyckte ni om den? Nyfiken :)
 

The Desert

Den 2014-01-02, kl 21:51:04
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 1