Chi San

Någon gång i höstas, när höströttheten slog med sin fulla kraft, tog jag en runda till apotek och hälsobutiker för att hitta något att lindra min utmatthet. Jag kom förbi Chi San, ett traditionellt växtbaserat oralt läkemedel, och efter att ha läst dess lockande innehåll med naturliga ingredienser och att den hjälpte mot trötthet så köpte jag den.
Och den hjälpte faktisk om jag skall vara ärlig.
 
Igår, innan jag skulle ta en dos så tänkte jag åter läsa innehållet. Efter att ha läst insåg jag att den innehöll etanol (alkohol) som jag på något sätt hade missat. Min allra första reaktion var att det kanske handlar om väldigt små mängder, som andvänds vid andra läkemedel. Men för att vara säker öppnade jag texten som finns under etiketten på flaskan och till min fasan stod detta; 
 
"Chisan innehåller 12,85 % (v/v) etanol (alkohol) dvs upp till 1,5 g per dos, motsvarande 37,5 ml starköl eller 15 ml vin. Skadligt för personer som lider av alkoholism."
 
Det kändes som att mitt hjärta stannade för en sekund. Flaskan, som vi det här laget var halvfullt, innehöll relativt höga mängder alkohol. Och jag hade fått i mig det. Jag kände mig så äcklad. Ni vet säkert vad som hände därefter – innehållet i flaskan åkte direkt i vasken. 
 
Så, detta inlägg är som en varning för er andra som inte vill förtära någon form av alkohol. Jag har nu fått min läxa –att inte förblindas av lockande ingredienser och alltid läsa noga på innehållsförteckningarna.
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej!

Oj förstår precis hur jobbigt det måste varit! Jag tog själv en medicin ett tag som jag sen insåg innehöll gelatin, så jag undvek den så gott jag kunde. Har inte tagit den på flera månader alhamdulillah 😉
Fin blogg!

2014-02-28 @ 12:35:56
URL: http://exquisite.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide