Tawakkol Karman

Den 2014-02-07, kl 20:40:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0
Idag är den 35:e födelsedagen för en av mina inspirationskällor, Tawakkol Karman. Än idag är hon den yngsta personen som har blivit belönad med Nobel fredspriset. 32 år gammal var hon när hon fick priset, Masha'Allah. Tawakkol har haft en ledande roll i kampen för kvinnors rättigheter och fred och rättvisa i Yemen. En sann inspirationskälla!

Chi San

Den 2014-02-02, kl 19:38:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
Någon gång i höstas, när höströttheten slog med sin fulla kraft, tog jag en runda till apotek och hälsobutiker för att hitta något att lindra min utmatthet. Jag kom förbi Chi San, ett traditionellt växtbaserat oralt läkemedel, och efter att ha läst dess lockande innehåll med naturliga ingredienser och att den hjälpte mot trötthet så köpte jag den.
Och den hjälpte faktisk om jag skall vara ärlig.
 
Igår, innan jag skulle ta en dos så tänkte jag åter läsa innehållet. Efter att ha läst insåg jag att den innehöll etanol (alkohol) som jag på något sätt hade missat. Min allra första reaktion var att det kanske handlar om väldigt små mängder, som andvänds vid andra läkemedel. Men för att vara säker öppnade jag texten som finns under etiketten på flaskan och till min fasan stod detta; 
 
"Chisan innehåller 12,85 % (v/v) etanol (alkohol) dvs upp till 1,5 g per dos, motsvarande 37,5 ml starköl eller 15 ml vin. Skadligt för personer som lider av alkoholism."
 
Det kändes som att mitt hjärta stannade för en sekund. Flaskan, som vi det här laget var halvfullt, innehöll relativt höga mängder alkohol. Och jag hade fått i mig det. Jag kände mig så äcklad. Ni vet säkert vad som hände därefter – innehållet i flaskan åkte direkt i vasken. 
 
Så, detta inlägg är som en varning för er andra som inte vill förtära någon form av alkohol. Jag har nu fått min läxa –att inte förblindas av lockande ingredienser och alltid läsa noga på innehållsförteckningarna.
 

#WorldHijabDay

Den 2014-02-01, kl 23:15:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0
 

Den 2014-02-01, kl 22:59:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0
“I have learned silence from the talkative, tolerance from the intolerant, and kindness from the unkind; yet strangely, I am ungrateful to these teachers”
 
– Kahlil Gibran