Det är så lätt att glömma hur viktigt det är med den framförhållning man har i livet. Sitter man och gnabbas om vad som har gått fel, vad som man kunde ha gjort bättre och ständigt ha de tankarna cirkulerandes i huvudet så är det bara en själv det tar kål på. Ger livet dig citroner - gör citronsaft. Eller paj eller vad än det nu kan vara. Vänd allt till något att lära sig ifrån, låt det bli en läxa. Försök att inte fastna så mycket i det att du glömmer att blicka framåt. Se alla möjligheter som egentligen ligger framför dig - även om sikten inte alltid är klar.
 
Jag försöker alltid vara en tacksam person. Jag försöker alltid att säga alhamdulillah och visa min tacksamhet till den Allsmäktige oavsett vad det är jag stöter på. För efter allt så är de mindre bra saker som jag stöter på endast en fraktion av alla de välsignelser som jag har kommit min väg. Jag vet, det kan kännas ont i hjärtat när saker och ting inte blir som man har förväntat eller om man misslyckas totalt med något. Men det händer av en anledning. Det gäller att bara inse det just när man känner så.
När allt känns förgäves. 
 
Det må låta klyshigt, men ser man det positiva i allt och lär sig av alla de erfarenheter man har fått med sig på vägen så kan man faktiskt leva ett lättare och lyckligare liv. Och tacksamheten, den får vi inte glömma.
 
Vi må alltid planera hur vi vill att saker och ting skall bli, men i slutändan så är det bara en som har den slutgiltiga planeringen. 
 
Alhamdulillah 'alaa kuli haal.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mira

Amin

2013-11-24 @ 11:18:13
URL: http://miramalin.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide