The Stranger

Den 2013-11-30, kl 23:01:27
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

“My dear,
In the midst of hate, I found there was, within me, an invincible love.
In the midst of tears, I found there was, within me, an invincible smile.
In the midst of chaos, I found there was, within me, an invincible calm.
I realized, through it all, that…
In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer.
And that makes me happy. For it says that no matter how hard the world pushes against me, within me, there’s something stronger – something better, pushing right back.

Truly yours,
Albert Camus”

 


Den 2013-11-25, kl 01:15:26
Filed in Quotes | Kommentarer: 0Den 2013-11-23, kl 23:46:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
Det är så lätt att glömma hur viktigt det är med den framförhållning man har i livet. Sitter man och gnabbas om vad som har gått fel, vad som man kunde ha gjort bättre och ständigt ha de tankarna cirkulerandes i huvudet så är det bara en själv det tar kål på. Ger livet dig citroner - gör citronsaft. Eller paj eller vad än det nu kan vara. Vänd allt till något att lära sig ifrån, låt det bli en läxa. Försök att inte fastna så mycket i det att du glömmer att blicka framåt. Se alla möjligheter som egentligen ligger framför dig - även om sikten inte alltid är klar.
 
Jag försöker alltid vara en tacksam person. Jag försöker alltid att säga alhamdulillah och visa min tacksamhet till den Allsmäktige oavsett vad det är jag stöter på. För efter allt så är de mindre bra saker som jag stöter på endast en fraktion av alla de välsignelser som jag har kommit min väg. Jag vet, det kan kännas ont i hjärtat när saker och ting inte blir som man har förväntat eller om man misslyckas totalt med något. Men det händer av en anledning. Det gäller att bara inse det just när man känner så.
När allt känns förgäves. 
 
Det må låta klyshigt, men ser man det positiva i allt och lär sig av alla de erfarenheter man har fått med sig på vägen så kan man faktiskt leva ett lättare och lyckligare liv. Och tacksamheten, den får vi inte glömma.
 
Vi må alltid planera hur vi vill att saker och ting skall bli, men i slutändan så är det bara en som har den slutgiltiga planeringen. 
 
Alhamdulillah 'alaa kuli haal.
 
 

~

Den 2013-11-20, kl 21:23:39
Filed in Quotes | Kommentarer: 2
“There’s something amazing about this life. The very same worldly attribute that causes us pain is also what gives us relief: Nothing here lasts. What does that mean? It means that the breathtakingly beautiful rose in my vase will wither tomorrow. It means that my youth will neglect me. But it also means that the sadness I feel today will change tomorrow. My pain will die. My laughter won’t last forever but neither will my tears. We say this life isn’t perfect. And it isn’t. It isn’t perfectly good. But, it also isn’t perfectly bad, either.”
 
― Yasmin Mogahed

Sukina

Den 2013-11-17, kl 17:44:00
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0

For those who have come to the conclusion

That this whole world is an illusion

That will one day fade

And all that will be left is His face.

To those who seek God’s grace

In the city.

To you

I dedicate this.

 


Expectations

Den 2013-11-17, kl 17:30:32
Filed in Thoughts | Kommentarer: 3
Detta inlägg kommer nog bli lite personligt. Har funderat en del om jag skulle lägga upp det här, men det är min blogg och vill kunna läsa tillbaks om några år om mina känslor. Det är inte lätt att förmedla allt man vill genom ord, då alla kan uppfatta texten på olika sätt, men jag skall försöka förklara mitt bästa.
 
Jag har alltid känt ett enorm hav av förväntningar på mig från både mig själv och de jag har omkring mig. Jag har känt att folk har haft bilden att jag är den som vill att allt skall vara perfekt alltid, att jag är en naturlig begåvning på allt, alltid vet allt om allt, ambitiös och att allt detta ligger i min natur. Att det är en del av den jag är.
 
Jag vet inte riktigt vart de har fått den uppfattningen ifrån. Kanske för att jag alltid har haft en passion för att lära mig. Alltid suttit längst fram i klassrummet och varit den första som besvarar på alla frågor. Gick ut med fina betyg och följt mina drömmar till något de anser vara framgångsrikt. Men det de inte tycks veta är jag har många brister, liksom alla andra. Jag är som vilken annan människa som helst. Min smarthet är inget jag föddes med, även om det är något som jag skulle vilja. Det ligger väldigt mycket slit bakom allt jag vet idag och den jag är idag, men det är inte mer än någon annan skulle kunna klara av.  
 
På  ett sätt vill man besvara alla dessa förväntningar genom att prestera det bästa i allt. Förväntningarna har blivit en del av en själv. Inte nog med de förväntningar man har på sig själv så är det den extra förväntningen alltid där. Känns lite som en enorm tyngd över axlarna. Skulle man misslyckas med något så känns det inte som att man gör sig själv besviken utan även alla andra. Förstår ni lite vad jag menar? Jag har alltid försökt att förbise det, och det har funkat ganska bra. Men .. den finns alltid där.
 
Jag tror inte förväntningarna kommer att förvinna. Människor kommer alltid ha förutsatta meningar eller förväntningar om och på andra, det har vi alla. Jag tror nog det i slutändan gäller hur man hanterar och tar till sig av allt det.
Sålänge man själv vet vem man är och vilken kapacitet man har och alltid är sann mot sig själv.

Life

Den 2013-11-10, kl 18:40:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 2

Märker att jag har varit borta ett bra tag härifrån. Tiden har bara rullat iväg som bara den och dagarna har sakta men säkert gått över till mörka morgnar och mörka eftermiddagar. Fattas bara snön nu. Annars har det varit högvarv i skolan, avslutat den andra organkemi kursen (den svåraste i min mening) och påbörjat biostatistik kursen. Inte mer än plugg och mera plugg på den fronten. Jobbet har även rullat på. Älskar den problemlösare jag har blivit tack vare jobbet. Ser allt ur andra ögon än jag har gjort förut. En av de många fördelar att kunna jobba vid sidan av skolan.

 

Livet har annars bjudit på bra och mindre bra stunder, som det alltid är. På den positiva fronten så bokade jag upp teoriprovet och klarade den. Kommer ihåg att jag hade världens ångest inför den, men alhamdulillah så gick det mycket bra. Nu är det bara uppkörningen kvar som är bokad och hoppas på körkortet inom en snar framtid.

 

Sedan har jag även registrerat mig för att närvara på Nobel Week Dialouge som infaller den 9 december. Flera nobelpristagare, forskare och politiker kommer att diskutera om globala frågor, främst energifrågan på en heldags konferens i Götet. Ser så fram emot det att jag bara spricker! Mer om paneldeltagarna kan läsas HÄR.

 

Hoppas att allt är fint med er annars. Ta hand om er!