Late Night Thinking

Den 2013-03-31, kl 22:09:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 4

När jag lägger mig om nätterna kan jag inte hjälpa om att tänka på döden. Hur hjälplösa vi egentligen är när det kommer till det. Att den står och lurkar vid varje hörn för att hitta det perfekta läget att slå till. Men .. det är inte själva döden i sig som skrämmer mig mest, utan i vilket skick man befinner sig i då dödsängeln knackar på ens axel och talar om att man måste lämna sitt näste. Vad man har gjort av sitt liv, om man lyckats skrapa ihop tillräckligt med goda gärningar för att rädda sin själ från elände. Det är det som skrämmer mig mest.

Ibland är vi så upptagna med allt det världsliga att vi lätt glömmer bort den verkliga destinationen. Vi kan plugga så mycket till en tenta/prov, lägga ner pengar och tid på materiella saker att om vi skulle lägga ner lika mycket tid till att klara livets test så skulle vi lätt inträda paradiset. Jag känner igen mig så mycket i detta konstaterande. Men vi kan alltid göra förändringar, stora som små, i vårt liv som kan få oss att lyckas både i detta liv och det nästkommande. Bara man har viljan så kan man göra det, Bi'inthnillah!

Jag ber Allah (Gud) att han inte tar våra liv förrän vår Imaan är på topp och att han förenar oss alla i paradiset. Ameen!


Tired

Den 2013-03-24, kl 21:06:01
Filed in Thoughts | Kommentarer: 5

De dagar när allt skiter sig, då man tappar motivationen helt och bara känner sig allmänt slö - det har känts lite så de senaste två dygnen. Jag vet ärligt talat inte vad det beror på, men det kommer helt olägligt må jag säga. En tenta ligger runt hörnet samt två möten och jag känner bara stressen öka. En stress som jag inte har orken att hantera .. Skulle verkligen behöva ett lov nu, men jag får nog bita ihop fyra dagar till innan mitt lov börjar. Ett välbehövligt lov!

Vad brukar ni göra när ni känner er motivationslösa och vill få bukt med detta? Jag har ett antal metoder, men de verkar inte funka i detta läge ...


Miracles

Den 2013-03-22, kl 22:30:00
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 0
Känslan när man helhjärtat ber till gud om något "omöjligt" och bönen accepteras - Subhana'Allah vilken känsla. Fick lite av en tankeställare idag som har fått mig att tro på mirakel, då jag var med och upplevde en idag. Något som jag alltid kommer att minnas. Den som tvivlar på Guds makt är sannerligen en dåre.

Inspirational

Den 2013-03-10, kl 22:32:46
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1

Cover

Den 2013-03-08, kl 22:15:47
Filed in Inspiration | Kommentarer: 2
"...When I was about 7 or 8 I asked my mother this question of why we cover, and to my surprise she responded with, "Let's go shopping". So we headed out to the mall and passed by few stores, we went into Claire's and saw all the beaded jewelry and the fake crystals all lying around in piles in the store. Some people touched them, some people picked them up then put them back down, some people tried them on, and most of them were not even noticed. Then we went to a diamond store. There, we saw only a few select pieces of jewelry. Rare stones hidden under glass containers, sealed with the highest security systems that kept them protected from the hands of those who couldn't pay the price of handling them. My mother looked at me and said, "Which would you rather be?"
 
– Unknown

Gratitude

Den 2013-03-08, kl 22:07:19
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
När man inte längre kan skilja mellan att det är måndag eller fredag och bara känner tiden rinna iväg utan att ha fått tillräckligt mycket gjort - då inser man verkligen hur upptagen man är. Har på den senaste tiden haft så mycket att göra, både med skolan och utanför. Känns som att min kropp bara vill kollapsa ibland, men Alhamdulillah. Jag har nog aldrig varit så aktiv som jag är nu för tiden. Har känt att jag måste få något gjort med mitt liv - livet är efter allt kort. Varför inte försöka få det mesta ur det? Efter allt så älskar jag det jag gör och det i sig ger mig energin att orka.
 
Sedan har jag nog aldrig känt mig så välsignad som jag gör nu. Mitt hjärta slår till en rytm av tacksamhet. Tacksamhet för alla goda själar som jag har runtomkring mig. Personer som ligger mig nära om hjärtat. Vänner som motiverar en när man befiiner sig i en djup dal och som för en nära sin religion. Finns nog inget vackrare än det. 
 
Alhamdulillah.
 
 

~

Den 2013-03-06, kl 23:01:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0
“Because paper has more patience than people.”

– Anne Frank

Knowledge is Power

Den 2013-03-03, kl 21:02:25
Filed in Inspiration | Kommentarer: 2