Jul. 25, 2013

Jag sneglar på klockan och hon är lite mer än halv två på morgonen. Just hemkommen från ett långt, varmt och svettigt men samtidigt upphöjande taraweehbön. Det slår mig att vi redan har kommit mer än halvvägs in i Ramadhan. Tiden har bara flugit iväg utan att jag ens har märkt av det. Jobb och vardagssyslor tar över en att man inte hinner tänka på vilken dag det är än mindre hur man har gjort av tiden. Lite då och då stannar man upp och inser detta men lika snabbt faller man tillbaks till det diffusa "tidssvamlet". Lite av samma visa varje gång ..
 
Alhamdulillah så har denna Ramadhan varit produktiv, men lite långt ifrån det jag föreställde mig. Ni vet, den ideal bild man målar upp för sig själv månader innan Ramadhan börjar och man börjar tänka på hur mycket man skall ägna tid åt det ena och det andra. Men sanningen är att detta funkar bäst de första dagarna då man har motivationen och energin. Sakta men säkert märker man av hur man tappar "det". Man läser inte lika mycket Qur'aan som man hade bestämt sig för, taraweehbönerna blir alltför långa att man bestämmer sig för att skippa några dagar här och där och man känner sig helt enkelt inte lika motiverad som från början. Men Alhamdulillah, all tacksamhet tillkommer Allah som har fått mig att inse detta innan Ramadhans slut. Ännu finns det tid till förbättring innan den ärofyllda månaden är slut.
 
Jag tror det oftast blir såhär när man har lite för höga förväntningar från början. Jag menar nödvändigtvis inte att det är dåligt men ibland kan det bli för mycket för vissa. Det man kanske borde göra att först inse att man inte befinner sig på topp, kanske minska på det man hade planerat i förväg så att man får en liten paus (betyder dock inte att man skall skippa de obligatoriska delarna) för att sedan få energi resten av månaden och komma med full kraft. Det skall jag göra Insha'Allah. 
 
Jag hoppas för övrigt att er Ramadhan har varit produktiv och full med Barakah.
 
Gör det bästa av er tid! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide