Last Ten Days

Den 2013-07-30, kl 01:01:00
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 0
Vi träder nu in de tio sista dagarna av Ramadhan. De föregående tjugo dagarna har känts som ett ögonblick och det kommer de återstående tio dagarna med högst sannolikhet också att göra. Intensiteten av Ibadah höjs några snäpp och kännedomen om att en av de dyrbaraste nätterna, Allmaktens natt, finns bland dessa dagar får en att vara extra noga med att inte missa detta tillfälle. Låt inte dessa dagar glida oss ur händerna, för Gud vet om vi får chansen att uppleva ännu en Ramadhan. Det sägs att det är under Allmaktens Natt som dödsängeln får sin lista för de personer som kommer att dö från den tidpunkten och ett år framåt. Ya Allah, låt oss vara bland de som får dina belöningar och välsignelser för Allmaktens Natt och de som får uppleva fler Ramadhan. Ameen!
 
Om jag har skrivit något här på bloggen, medvetet eller omedvetet, som har sårat dig på något sätt så ber jag om ursäkt. Det har inte varit min avsikt. Låt oss förlåta varandra och ta vara på dessa sista dagar Insha'Allah.
 
Wabillahi Tawfeeq
 

Force Feeding

Den 2013-07-27, kl 19:55:00
Filed in Politics | Kommentarer: 0
Varnas för känsligt innehåll. Subhana'Allah!
 

The Ballad of Reading Gaol

Den 2013-07-27, kl 10:53:00
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0

Yet each man kills the thing he loves
By each let this be heard.
Some do it with a bitter look,
Some with a flattering word.
The coward does it with a kiss,
The brave man with a sword!

- Oscar Wilde


Jul. 25, 2013

Den 2013-07-25, kl 02:08:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
Jag sneglar på klockan och hon är lite mer än halv två på morgonen. Just hemkommen från ett långt, varmt och svettigt men samtidigt upphöjande taraweehbön. Det slår mig att vi redan har kommit mer än halvvägs in i Ramadhan. Tiden har bara flugit iväg utan att jag ens har märkt av det. Jobb och vardagssyslor tar över en att man inte hinner tänka på vilken dag det är än mindre hur man har gjort av tiden. Lite då och då stannar man upp och inser detta men lika snabbt faller man tillbaks till det diffusa "tidssvamlet". Lite av samma visa varje gång ..
 
Alhamdulillah så har denna Ramadhan varit produktiv, men lite långt ifrån det jag föreställde mig. Ni vet, den ideal bild man målar upp för sig själv månader innan Ramadhan börjar och man börjar tänka på hur mycket man skall ägna tid åt det ena och det andra. Men sanningen är att detta funkar bäst de första dagarna då man har motivationen och energin. Sakta men säkert märker man av hur man tappar "det". Man läser inte lika mycket Qur'aan som man hade bestämt sig för, taraweehbönerna blir alltför långa att man bestämmer sig för att skippa några dagar här och där och man känner sig helt enkelt inte lika motiverad som från början. Men Alhamdulillah, all tacksamhet tillkommer Allah som har fått mig att inse detta innan Ramadhans slut. Ännu finns det tid till förbättring innan den ärofyllda månaden är slut.
 
Jag tror det oftast blir såhär när man har lite för höga förväntningar från början. Jag menar nödvändigtvis inte att det är dåligt men ibland kan det bli för mycket för vissa. Det man kanske borde göra att först inse att man inte befinner sig på topp, kanske minska på det man hade planerat i förväg så att man får en liten paus (betyder dock inte att man skall skippa de obligatoriska delarna) för att sedan få energi resten av månaden och komma med full kraft. Det skall jag göra Insha'Allah. 
 
Jag hoppas för övrigt att er Ramadhan har varit produktiv och full med Barakah.
 
Gör det bästa av er tid! :)

Iftar problems

Den 2013-07-18, kl 00:21:13
Filed in Thoughts | Kommentarer: 2


Ramadhan 1434

Den 2013-07-07, kl 21:37:00
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 1
Den mest värdefulla månaden på året är bara ett stenkast bort och jag kan inte bara sluta att känna mig som ett glatt skuttande barn. Så många glada minnen väcks till liv och gud vilken nostalgi. Att Ramadhan snart är här får mig att se fram emot så mycket; den ljuvliga stämningen som inte kan jämföras med andra tillfällen, den Ibadah (dyrkan) man gör som känns så extra speciellt under denna månad, att se sammanhållningen bland alla muslimer vare sig det är vid taraweeh eller iftar och såå mycket mer. Tanken om att fasta i så många timmar kan vara avskräckande, men det är faktiskt inte så svårt. Jag "test-fastade" för ett par dagar sedan och det var inte så farligt, man vänjer sig.
 
Det är lite av samma visa varje gång. Man känner sig så peppad och glad när Ramadhan är här och vid dess slut så kan man inte riktigt släppa taget. Det är lite som något man håller kär och inte vill släppa iväg. Men det viktigaste är att göra så mycket nytta man kan under denna månad, då dess belöning är mer värd än andra månader. Gud vet om vi är vid liv tills nästa Ramadhan så Insha'Allah låt oss göra det bästa utav denna Ramadhan. Kan vi lova oss själva detta?
 
Vad gör ni för att förbereda er inför Ramadhan? Något speciellt? :)
 

~

Den 2013-07-06, kl 21:55:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0
 

Beautiful

Den 2013-07-02, kl 23:42:59
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0