What goes around ...

Började dagen med att vara lite extra tidig på jobbet. Läste igenom alla mail som hade kommit in och bara njöt av det oerhörda lugnet. Någonstans i en korridor längre bort kunde man höra en dörr öppnas och stängas. Jag tog fram tackkortet/avskedskortet till min chef och började skriva på den. Det första jag gjorde när hon kom in, fortfarande ganska tomt på jobbet, var att överraska henne med avskedspresenten. Leendet som formerades på hennes läppar och hennes uttryck måste nog vara en av de ovärdeliga stunderna i ens liv.
 
Sådana små gester som får människor på glatt humör är något jag fullkomligt älskar. Att veta att man är anledningen till leendet eller det glada uttrycket måste nog vara en av de bästa sakerna i livet. Det är en så mäktig känsla, att veta att det inte bara är du som glädjs utan även den andra. Tillsammans.
 
Gott för alltid med sig gott. Efter en lång arbetsdag med flera ärenden och regionbyte så var det dags för hemfärd. Väl hemma ser jag att det ligger ett kort till mig på köksbordet. Tar fram det och blir alldeles varm om hjärtat när jag läser det. Kortet var från min andra chef som för tillfället är i Zambia, där hon tackade för året och önskade en god jul och ett gott nytt år. Men, det är inte allt. Det som fick mitt hjärta att ta ett extra skutt var att istället för att skicka en julklapp som de brukar göra så hade de istället samlat pengarna de skulle ha lagt på våra presenter och tillsammans med företagets vinst skänkt till att bygga skolor i Zambia. Hur hjärtvärmande är inte det? Oh, blir lite tårögd faktiskt. 
 
Man brukar säga att man får det man ger, och ger man gott så får man gott tillbaka.
Idag var ett perfekt förkroppsligande exempel på detta. 
 
... comes around.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide