Dec. 31, 2013

Det är mindre än en timma kvar av 2013. Om mindre än en timma har ca. 365 dagar gått under vad som har känts som en dag och vi kommer att blicka tillbaks till det här året som en del av det förgångna. Hur lyckades det gå så fort? Har det verkligen gått så fort? Det känns som det vore igår jag skrev det sista blogginlägget för förra året. Vid samma tidpunkt reflekterade jag över allt som hade varit och vad som skulle komma. Det som då skulle komma ser jag snart som förgånget och det känns lite surrealistiskt. Lite visste jag då att allt som har hänt detta år skulle hända.
 
När jag tänker tillbaka och reflekterar över året så är det ett ord som direkt dyker upp i mitt huvud. Tacksamhet. Tacksamhet för allt som har hänt och som har format mig till den person som nu sitter här och skriver på detta blogginlägg. Jag skulle nog inte säga att året blev så som jag hade förväntat mig. Jag tror att den största anledningen till detta är att jag faktiskt för en gångs skull höll mitt nyårslöfte, som kan läsas i förra årets sista blogginlägg. Att släppa taget och låta saker ske som de skall. Att sluta planera så mycket. Jag vet inte säkert om det skulle ha blivit mycket mer annorlunda om jag nu, säg mig, hade planerat mer men jag tror att det kan ha spelat någon roll. Att göra sitt bästa på allt och sedan lägga sin tillit på Gud. För efter allt så kan vi planera och ha scenarion i våra huven om hur vi vill att saker och ting skall bli. Men sällan blir det så, för det finns alltid någon där som också planerar för oss på gott. Och jag har lagt min tillit på Honom och Alhamdulillah så har 2013 bjudit på många goda stunder som jag för evigt kommer att hålla kärt. 
 
Det känns lite klyschigt att rada upp allt jag har lyckats åstadkomma, då de flesta kör på den stilen. Men jag kan säga att jag är faktiskt imponerad på vad året har resulterat till. Dels för att jag inte hade många "viktiga" kortsiktiga mål för detta år och dels för att jag inte förväntade mig så mycket. Jag kanske inte har lyckats bocka av mina största mål ännu (vilket inte heller var fallet) eller befinner mig där jag vill vara om några år men ett perfekt ställe att vara i nu. Tacksamhet. Alhamdulillah.
 
Till skillnad från förra året så har jag nu faktiskt fler nyårslöften än en. Men det är mer gällande den andliga, själsliga delen av min färd i livet. Håller jag dessa eller inte så fortsätter jag lägga min tillit i Guds händer, vilket Insha'Allah kommer att ge mig stykan.
 
Till er läsare, trogna som nya, önskar jag er alla ett år fyllt av lycka, framgång, äventyr och goda överraskningar. 
 
Slutligen, Må Allah förlåta våra synder för det förgångna året och bringa oss gott i det nästkommande. Ameen. 
 
Och förresten .. Gott nytt år på er alla! :)
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Amin!!
Fint skrivet, man ska alltid vara tacksam. Även ha mål att följa, jobba hårt!:)

2014-01-02 @ 15:59:22
URL: http://harramis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide