Science

Den 2013-04-29, kl 23:20:13
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Tittar in för att säga hej och att jag, Alhamdulillah, lever. Har suttit med vetenskapliga artiklar det senaste och jag kan tjata om det hur mycket som helst här, men jag tror nog att ingen är intresserad av det. Känns även som att jag har tappat inspirationen att skriva och få ner mina tankar i text. Min hjärna blockerar inspiration så fort jag sätter mig för att skriva, men släpper gärna förbi naturvetenskapliga termer och... hur  trimetylerade histone H3 lysine 4 (H3K4me3) markerar transkriptionsstart av virtuellt aktiva gener? Nej, nu får det räcka. 
 
Kommer tillbaks när jag återfunnit inspirationen och känner mig någorlunda mig igen. Tills dess så får ni ha det så bra :)

Texting

Den 2013-04-28, kl 21:24:47
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0

Patience

Den 2013-04-20, kl 21:40:04
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 1

Apr. 19, 2013

Den 2013-04-19, kl 22:05:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 2
Har så mycket på mitt hjärta som jag vill släppa ut men orden vill inte formulera sig i min hjärna och fingrarna mina vet inte riktigt hur de skall bete sig på tangentbordet. Jag känner en emulsion av ilska, sorg och besvikelse. Tårarna vill bara flöda men de verkar tryckas tillbaka bakom ögonlocken. Allt tycks förändra sig runomkring mig och jag kan inte låta bli att fråga mig själv om det är mig det är fel på eller om det är vårt samhälle som har gått åt skogen. Kärleken för det land där jag tog mina första steg på börjar sakta men säkert tyna bort. Det som jag brukade säga med säkerhet förut känns som en tveksamhet - "Jag är svensk" . Nu vet jag inte riktigt vad det betyder ..
 
Just nu ser jag allt som har med den svenska politiken med avsmak. Det känns som ett hyckleri. "Vi mot dem" - tänkandet har fyllts med så mycket bränsle att det bara ryker om det. Jag vet inte längre vart vårt samhälle är på väg, men jag vet och känner på mig att det inte är på rätt väg. 

Back on Track

Den 2013-04-08, kl 22:15:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 4
Efter lite mer än en veckas ledighet är man tillbaks till skolan för att påbörja den sista kursen för denna termin. Känner mig utvilad och peppad för denna kurs, Alhamdulillah. Allt jag behövde var nog en timeout från allt för att åter hitta motivationen, att bara släppa allt och inte tänka på något. Har märkt att man ibland måste ge sig själv lite andrum att återfå andan för att utföra saker på bästa sätt. Det är lätt hänt att man glömmer bort detta mitt upp i allt. Det rutinmässiga arbetandet måste brytas ibland för att stanna upp, se sig omkring och känna sitt hjärta. Känna sig själv och ställa sig frågan om man verkligen tar hand om sig själv i kuppen på att nå sina mål och drömmar. Det  är något vi alltid måste tänka på, även om man för det mesta glömmer detta. 
 
Nu gäller det nya krafter och nya tag. Det är drygt två månader kvar nu till sommarlovet. Se fram emot ljusare tider då man inte längre måste bära vinterplagg, se fram emot sommarlov, Ramadhan m.m. Skall vi fixa detta? Självklart skall vi göra det, Insha'Allah :)

Faith Friday

Den 2013-04-05, kl 23:35:53
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 0

In this life of poverty, hardship and trials, Abdullah ibn Ahmad asked his father Imam Ahmad ibn Hanbal one day, “Abi when will we ever relax?” His father, one of the greatest revivers of the Sunnah, a role model for all Muslims, looked him in the eye and said, “With the first step we take into Jannah.”


Sorry

Den 2013-04-05, kl 23:14:08
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 1

Apr. 02, 2013

Den 2013-04-02, kl 14:36:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1