What If ...

Den 2012-10-15, kl 22:18:42
Filed in Thoughts | Kommentarer: 4

Jag har på senare tid totalförälskat mig i skolans bibliotek. Tidiga morgnar och sena eftermiddagar har i princip spenderats där. Speciellt har jag fastnat för den tysta läsesalen. Studenter som sitter så tyst att ens nysningar hörs som ett dunder. Lugnt och skönt minst sagt.

 

Väl pluggandes bestämde jag för att ta en minipaus, och eftersom det är högtryck på salen valde jag att sitta kvar för att inte ”förlora” min plats. Jag blickade över salen och slogs lite av hur koncentrerade studenterna var.  Pennor mot papper, fingrar mot tangenter och evig tystnad. Men det var inte riktigt det som fascinerade mig utan att även om var och en av dessa studenter hade var sitt mål så fanns det ändå var det något som höll oss samman. Pluggandet och (antagligen) ett mål att lyckas. Lyckas med vad då kanske ni undrar? Joo du, klara en tenta, skapa en ljus framtid, söka efter kunskap, vad vet jag… En tydlig motivation till något ljust i denna värld tycktes visa sig i denna tysta läsesal.

 

Samtidigt undrade jag hur det skulle vara om detta implementerades på något annat. Något annat än det världsliga, om vi verkligen var lika motiverade på något större och ickevärldsligt, som livet efter detta. Hur lyckade skulle vi inte vara då?

 

What if …


Övningskörning

Den 2012-10-07, kl 23:39:54
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

Hello fellow blog readers!

Som rubriken lyder så har jag slutligen börjar övningsköra. Jag som alltid varit så rädd för att sitta bakom ratten. Har hittills haft två körlektioner och Gud vad läskigt det kändes från början. Förutom att jag på första körlektionen var nära på att krocka ( Subhana'Allah, en annan historia) så har jag sakta men säkert försökt överrumpla min nervositet (läs: skräck) och känner mig en aning lugnare nu. Alhamdulillah!

Har ni några tips till en nybörjarförare? :))


Faith

Den 2012-10-07, kl 16:17:55
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 1


~

Den 2012-10-07, kl 16:13:21
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

"When it comes to our own mistakes, we are expert defence lawyers; for the mistakes of others, we act as judges on The Supreme Court."

- Yasir Qadhi