Allahu Akbar!

Den 2012-11-30, kl 00:58:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 2

Gud vet hur glad jag är, blodet rusar i mig. Beskedet kom nyss att Palestina röstats som observatörsnation av FN. 138 av de 193 medlemsländerna i FN röstade för resolutionen, 9 var emot och 41 avstod. Är ytterst lycklig att saker går framåt och man får hopp om en ljus framtid. Förhoppningsvis kommer Palestina erkännas som en (riktig) FN stat inom en snar framtid, Insha'Allah!

Takbeer, Allahu Akbar!


Be Happy

Den 2012-11-29, kl 22:31:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1

~

Den 2012-11-26, kl 23:05:32
Filed in Quotes | Kommentarer: 0
"Does the eagle want to swim in the sea, restricted by the sky? Does the fish want to dance on the wind, not enough rivers to explore? -Yet the sky is freedom for the bird but death for the fish. The sea is wide for the fish but will engulf the bird."
 
- Unknown. 

Company

Den 2012-11-26, kl 22:54:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
Jag har märkt hur viktigt det är med vilken umgängeskrets man har och hur det kan påverka en. Personer du har runtomkring dig kan sannerligen inte kontrollera dina ageranden eller känslor, men de kan i högsta grad påverka dem. Har man negativa människor omkring sig så är det inte konstigt att man till slut får en negativ världsbild själv.

Släpp in optimistiska, fördomsfria och öppen sinnade eldsjälar i ditt liv som kommer att bidra med mer positivitet i ditt liv. Personer som kommer att tro på dina orealistiska mål och drömmar istället för att göra narr av dig. För innan du vet ordet av så kan de bli till verklighet. Så välj din umgängeskrets noga, för det är en av de bästa saker du kan göra för dig själv.

Why? - I would say you have nothing to lose ...


And I ...

Den 2012-11-25, kl 20:03:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0

Notes & Neurons

Den 2012-11-25, kl 19:55:19
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0

~

Den 2012-11-25, kl 19:18:41
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

"Far away in the sunshine are my highest aspirations. I may not reach them, but I can look up and see their beauty, believe in them, and try to follow where they lead."


Lycka

Den 2012-11-23, kl 21:31:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Begav mig tidigt imorse till universitetsbiblioteket för plugg. Andra tentan närmar sig med stormsteg, så det kändes hög tid att börja med grovgörat. Väl pluggandes, sisådär vid 11 tiden, slog det mig att resultatet av första tentan skulle läggas upp. En äcklig känsla av nervositet och oro började kännas i hela kroppen. Skulle jag klara det?
 
När resultaten väl tejpades upp vid administrationen tvekade jag flera gånger att gå fram för att titta efter mitt nummer. Slutligen samlade jag mod och gick fram. Lyckan som uppstod när jag såg att jag hade klarat det var obeskrivlig. Alhamdulillah. Skönaste känslan av att veta att man inte har en omtenta bakom sig.

Hoppas ni har haft en underbar dag annars och att Ashura fastandet gick bra. Jumu'ah Moubarak!

Poetic Pilgrimage

Den 2012-11-22, kl 23:49:00
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0

Definition of Love

Den 2012-11-22, kl 22:25:31
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
Det finns alltid speciella människor som får en att göra sitt yttersta och tar fram ens bästa sidor. Dem som är där för dig i vått och torrt, älskar dig för den du är, motiverar dig, offrar allt för dig, talar ärligt om vart man brister och när man gör rätt och skulle tagit sitt liv för dig. För mig är dessa speciella personer inga mindre än mina föräldrar. Är det någon som stått vid min sida så har det alltid varit dem. Wallahi, (och jag gillar inte att svära på Guds namn), bara jag tänker på dem får jag tårar i ögonen. Det finns inga på denna jord som har offrat allt för mig så som mina föräldrar. Jag vet att min kärlek för dem inte kan mätas med deras kärlek till mig och jag vet att inget kan betala tillbaks allt de har gjort för mig. De finns alltid i mina böner och jag önskar innerligt är att dem belönas med den högsta graden av Jannah, Jannat-ul-Firdaous och att vi i efterlivet kan återförenas där Insha'Allah. 
 
Ååh Allah, må Du belöna mina föräldrar med den högsta belöningen av alla. Må Du underlätta för dem och välsigna dem med allt gott. Må Du alltid stå vid deras sida och vaka över dem, älska dem och höja dem i rank på Domedagen. Allah, skydda dem från allt ont och bringa dem allt gott. Må du göra deras barn til Saleh (rättfärdiga) som bringar dem Ajr (belöning) även efter deras bortgång. Ameen.
 
~ En vädjan; Säg Ameen till denna dua. Änglarna önskar samtidigt detsamma till dig.

The History of Palestine

Den 2012-11-21, kl 23:36:13
Filed in Daily Stuff, Politics | Kommentarer: 0

No Humanity

Den 2012-11-21, kl 00:06:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0

~

Den 2012-11-19, kl 21:53:43
Filed in Quotes | Kommentarer: 0
"If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor."
 
- Desmond Tutu

Organic Chemistry

Den 2012-11-19, kl 21:34:18
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Är nu lite mer än halvvägs genom den andra kursen, Organisk kemi och Biokemi. Tänker på hur snabbt tiden har gått. Känns som om det vore igår man hade lektioner och labbar som tog 45 min på gymnasiet och här sitter man nu och har labbar som tar hela dagarna, åtta hela timmar. Det är otroligt energikrävande, speciellt i slutet när man inte längre kan hålla skenet uppe, men gud vad kul och lärorikt det är. Det kanske låter lite konstigt, men jag känner mig som hemma i laborationssalar. Det praktiska med olika kemikalier som hälls ihop och slutligen ger ett resultat, det känns lite faschinerande det. Känns faktiskt som att jag hamnat på rätt utbildning, Alhamdulillah. Touché!
 
Sitter här med reaktionsformler och pilar hit och dit för att förstå mig på dessa. Saken blir inte lättare heller att vi haft en allmänt opedagogisk lektor vilket bara har tagit mer tid att förstå saker själv. För er som är i samma situation eller har svårt med organkemin - Använd er av föreläsningar på Youtube eller KhanAcademy. Guld värda! Så fort man snappar upp något känns det som om det vore det naturligaste. "Jahaa, så var det egentligen. Men det kunde jag ju redan?" Har insett att det faktiskt handlar om logiskt tänkande och tänka i principer och att det egentligen inte är så svårt som det ser ut.
Let's fix this Insha'Allah!
 

Dr. Norman Finkelstein

Den 2012-11-18, kl 19:54:46
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0

Demonstration

Den 2012-11-16, kl 16:00:08
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

Som ni säkert sett eller läst på nyheterna så har situationen i Gaza förvärrats de senaste dagarna. Flertalet människor, främst barn har skadats och dödats. Därför kommer det att anordnas demonstrationer runt om i landet i protest mot den israeliska offensiven.

Stockholm: Ljusmanifestation utanför den “israeliska” ambassaden på Strandvägen 58. När? Lördag kl. 15.00.

Uppsala: Demonstration på Slottsbacken. När? Lördag kl. 13.00.

Göteborg: Manifestation på Gustav Adolfs torg. När? Lördag kl. 15.00.

Malmö: Demonstration på Gustav Adolfs torg. När? Lördag kl. 15.00.

Helsingborg: Manifestation på Gustav Adolfs torg. När? Lördag kl. 14.00.

Se till närvara Insha'Allah!


Nov. 16, 2012

Den 2012-11-16, kl 15:10:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0


Agony

Den 2012-11-09, kl 21:42:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 2
Jag förstår inte varför människor skadar, dödar och torterar varandra. Jag förstår inte hur ledare kallhjärtat kan döda sina egna utan att känna smärta. Jag förstår inte heller hur man kan ha blod på sina händer och fortfarande sova med gott samvete. Hur funkar det? Är man verkligen en människa som gör detta? Vi har genom historien sett brutala massmord och tyranniska ledare, men tittar vi ut i världen idag ser vi fortfarande att detta existerar. Hur kommer det sig? Är det inte meningen att man skall lära sig från historien och unvika att begå samma misstag?
 
Det är väldigt beklageligt och jag är oerhört sorgsen att det skall behöva vara så. En invånare skall inte behöva leva i skräck p.g.a. sin regering och en regering skall inte behöva tortera sina medborgare bara för att få sin vilja igenom.  Att ens behöva döda någon, än mindre utpressa borde aldrig komma ifråga. Jag hoppas innerligt att människor, ledare inser detta någon vacker dag, om denna dag ens blir kommen. Insha'Allah.
 
Ååh Gud, underlätta för de som varje dag lever i ständig flykt, skräck och oro. Reducera smärtan för mödrar vars barn förlorats och fädrar vars heder fallerat. Må du ha nåd över alla som dött p.g.a. detta och må du straffa de tyranniska. Ameen!
 
This one is dedicated to the voiceless, the opressed ... We will never forget.

Mannen i ...

Den 2012-11-09, kl 20:55:00
Filed in Iman Boost, Inspiration | Kommentarer: 0
... röda kalsonger har officiellt blivit en av mina favoriter när det gäller Dawah böcker. Jag fick boken av brodern min och med ens läste jag ut den. Abdul-Raheem Green (en av mina favorit daees) är författaren av denna 43 sidiga bok som definitivt får en att tänka. Sättet han skriver på fångar läsarens intresse med humor och sunt förnuft. En bok värt att dela ut till icketroende som troende. 
 
Det går att beställa den gratis (du betalar endast frakt) i bokform på svenska HÄR eller läsa som e-book HÄR. För er som gillar att läsa på engelska, Here you go! 
 
Spread the Word and Be Good! 

Khalil Gibran

Den 2012-11-08, kl 19:44:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

“I have learned silence from the talkative, tolerance from the intolerant, and kindness from the unkind; yet strangely, I am ungrateful to these teachers”

- Kahlil Gibran


Are You Happy?

Den 2012-11-04, kl 21:10:04
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0

After Hardship Comes Ease

Den 2012-11-04, kl 20:48:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
Vi människor stöter på så många olika saker genom vårt liv. Många kan vara hjärtekrossande medan andra kan få en att sväva som på moln. Alla har någongång i sitt liv haft upp- och nedgångar. Det som däremot skiljer oss åt är hur vi väljer att hantera dessa "händelser". Så länge som jag kan minnas så har jag alltid varit en positivt tänkande person. Jag lärde mig väldigt tidigt att det inte gagnar någon att hetsa upp sig över något och att ta saker som de kommer. Blir saker så som jag förväntat mig? - Alhamdulillah. Om inte? - Alhamdulillah 'ala kulli haal. Det är förståeligt att det blir så att man tappar bort sig in the moment och blir bedrövad, vi är efter allt människor. Men man skall ständigt tänka på att det ordnar sig till slut. Det gör det alltid. Lyckliga stunder kanske inte varar föralltid, men det gör inte heller mindre lyckliga stunder.
 
Jag vet att det finns några där ute som kanske befinner sig i en nedgång för tillfället. Insha'Allah det går över så småningom. Se det ljusa i allting, tänk positivt och ni kommer att förbli lyckliga - With the help of God.
 
Sendig positive vibes to one and all. After hardship comes ease! 

Storytelling

Den 2012-11-04, kl 20:06:42
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0
The art of storytelling combined with spoken word poetry. Purely beautiful!
 

Första Tentan

Den 2012-11-02, kl 16:55:47
Filed in Quotes | Kommentarer: 3

När man har en tenta att förbereda och om det dessutom är den första, är det inte konstigt att andra saker prioriteras bort. Därför har jag inte haft tillfället att sätta mig och skriva riktigt här. Dessutom gillar jag inte att skriva bara för att fylla på i bloggen, utan jag vill skriva något vettigt och någorlunda användbart både för mig och andra (förhoppningsvis).

Hade för övrigt första tentan idag, sex hela timmar. Många timmar minsann, men ack vad det skulle suttit fint med ytterligare en. Nervositeten var såklart på topp från början. Nu efteråt vet jag faktiskt inte hur jag känner, det känns tomt. Tidigare hade jag kunnat ana om det gått bra eller inte. Jag vet faktiskt inte. Förhoppningar: Att klara tentan Insha'Allah. Återstår att se ...


~

Den 2012-11-01, kl 14:34:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

“No amount of guilt can change the past, and no amount of worrying can change the future. Go easy on yourself, for the outcome of all affairs is determined by Allaah’s decree.

If something is meant to go elsewhere, it will never come your way, but if it is yours by destiny, from it you cannot flee.”

- 'Umar Ibn al-Khattab, RadiAllahu Anhu


Food for Thought

Den 2012-11-01, kl 00:30:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1