Earth Hour

Den 2012-03-31, kl 20:02:30
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 2
Ni har väl inte glömt att man skall släcka all ljus ikväll kl 20.30-21.30? Detta är det minsta vi kan göra för vår jord så glöm inte det! :)


Tack!

Den 2012-03-31, kl 19:44:36
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Tack så mycket till alla er söta som önskat mig lycka till och gjort Du'a, jag uppskattar det väldigt mycket. Och för er som har frågat så går jag nu sista året på det Naturvetenskapliga programmet, inriktning Naturvetenskap och Naturvetenskaplig profil. Jag är så "naturvetenskaplig" man kan bli haha :)


Du'as Needed

Den 2012-03-30, kl 20:35:35
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 4

Högskoleprovet är imorgon och nervositeten är på Max. Därför blir det ingen update idag. Hoppas att allt är bra med er <3

Gör Du'a för mig sötisar! Jazaka'Allah :)


 


Doctor's Day

Den 2012-03-30, kl 20:07:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Grattis till alla läkare världen över på Doctor's Day. We appriciate You!Noble Words

Den 2012-03-29, kl 20:30:30
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

 

 


Paradise

Den 2012-03-28, kl 22:53:54
Filed in Nasheeds/Islamiska låtar | Kommentarer: 2
Bjuder på en av mina favorit Nasheeds som är otrolig vacker. Får goosebumps varje gång jag lyssnar på den. Love it <3

Abdullah Rolle - Paradise


Addiction

Den 2012-03-28, kl 21:25:09
Filed in Inspiration | Kommentarer: 5

Sitter här och suger åt mig all inspiration och kunskap som jag kan komma över. Ted talk har blivit en av mina närmaste vänner. Just nu sitter jag och lyssnar på detta inspirerande tal av Nobel fredspristagaren och aktivisten Leymah Gbowee som handlar om vikten av kunskap och vikten av att utbilda tjejer som annars inte skulle ha haft chansen.


One day, Insha’Allah, hoppas jag att jag står där, som Nobelpristagare, och framför mitt egna tal. Att en dag inspirera någon tjej därute så som Leymah inspirerar mig just nu.Chimamanda Ngozi Adichie

Den 2012-03-28, kl 11:12:09
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1
Chimamanda Ngozi Adichie, en av mina absolut favorita författare, framför ett tal om stereotypa berättelser som omformar vår vardag. Riktigt Inspirerande. Om ni gillar att läsa böcker med afrikansk stil så borde ni läsa hennes böcker. Rekommenderar starkt romanerna Half of a Yellow Sun och Purple Hibiscus. Beautifully Written!Freedom

Den 2012-03-27, kl 21:04:36
Filed in Thoughts | Kommentarer: 2
Vad betyder ordet frihet för dig? Kommentera gärna, skulle vara intressant att veta hur folk definierar frihet.Education

Den 2012-03-27, kl 18:59:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 4
Jag har märkt en sak. Det är alltför ofta vi studenter gnabbas om det här med att vi måste plugga, hur mycket vi har att göra, att vi inte har ett liv p.g.a. plugget m.m. Jag håller fullständigt med att det kan vara mycket ibland (LÄS: Alltid) och inte minst bloggar jag även om att jag har mycket. Men det är lätt hänt, mitt upp i allt plugg, att glömma bort att Gud verkligen har välsignat oss. Det finns så många barn där ute som bokstavligt skulle kunna döda för att få denna chans vi har? Varför? För de inser hur värdefullt det är med utbildning i en värld där din kompetens mäts med din utbildning.

Jag tänker alltid på det min käre far ofta brukar upprepa; "Ta vara på din ungdom och studera. Slösa inte din tid på annat". Mitt upp i plugg kan det kännas "Whatever, min migrän dödar mig och jag orkar verkligen inte". Men jag har verkligen insett att det min far och andra föräldrar talar om för sina barn är av visdom. Min far var en av de få som lyckades få en bra utbildning jämfört med andra i hans tid och plats. Min käre mor blev utan, men har klarat sig oerhört bra igenom livet. Genom deras erfarenheter har de uppmuntrat mig att eftersträva det de inte fick. Jag menar, vi bor ju ändå i Sverige där alla barn får undervisning och utbildas. Varför inte vara tacksamma varje sekund och utnyttja vår chans? Vi har alla möjligheter!

Till alla de stunder jag har gnällt och grinat - TACK! Du fick mig ännu en gång att inse hur värdefullt det är med studier.

Yours faithfully

Secret Sweetness


True Message

Den 2012-03-26, kl 21:30:57
Filed in Inspiration | Kommentarer: 4

Ta er 6 minuter för att titta på detta klipp. You won't regret it. Inspirational! <3


Oh Crap

Den 2012-03-26, kl 20:06:55
Filed in Quotes | Kommentarer: 0


Summer?

Den 2012-03-26, kl 19:28:37
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
Sitter vid mitt skrivbord och försöker fokusera på att skriva ett policydokument men det går inte riktigt att koncentrera sig nu när solen skiner så fint. Fåglars kvittrande och småbarns lekande är några av de bekanta ljud som tar sig förbi mina öron och påminner mig om sommar. Jag tittar på mitt armbandsur och klockan visar sju. Och ännu är solen uppe. Ett av Guds underverk.

365 dagar på ett år tycks svepa förbi på ett ögonblick. Skulle jag blicka tillbaks till 3-4 månader sedan så skulle det ha varit becksvart ute, jag skulle ha suttit insvepandes i lager av filtar och Melatonin värderna skulle nog varit skyhöga. Men titta nu, här sitter jag och blickar ut genom fönstret. Är det sant? Är sommaren verkligen påväg? God is Good!

NBN (No Beats Necessary) - How can you Deny?


George Galloway

Den 2012-03-25, kl 21:26:54
Filed in Politics | Kommentarer: 2
En person som jag beundrar väldigt mycket p.g.a. hans mod och hans kämparglöd för bl.a. Israel-Palestina konflikten är George Galloway. Önskar fler kunde vara lika passionerade som honom. Ta er 10 min och titta på detta klipp där han fullständigt dissar reportern. Riktig grym talare och debbatör!


Upon Changes

Den 2012-03-22, kl 23:18:06
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 6
Jag har på senare tid funderat mycket om det här med förändringar, bra sådana. Att inte stå fast på ett ställe utan att ständigt förändra små saker runtomkring sig själv som gör en både fysisk och mental hälsosam. Personligen så är jag en person som inte är så förtjust i förändringar, för då rubbas ”balansen” som jag tyckts skapa i mitt liv. Men å andra sidan så bidrar det ju inte mer än vad det skulle kunna göra och allt är sig likt i princip.

Sedan tog mig tankarna ett steg längre. Jag låg på min säng, tankarna flödandes och stirrade på taket och insåg att om jag jämförde den tid som jag spenderade på värdsliga saker och den tid jag spenderar för Allah så märkte jag en tydlig skillnad. Självklart är vi människor och vi dras till det värdsliga och påverkas av Dunya, men är det verkligen en ursäkt? När jag insåg detta så var det verkligen en ”wake-up” moment för mig. Jag måste göra något med mitt liv för att höja min Iman och ägna mer tid än vanligt på det spirituella.

Så vad var det första jag gjorde? Jo, jag tog upp ett block och penna för att skriva ner de saker som jag behöver förbättra spirituellt sätt. Sedan har jag lagt upp som mål att varje ny månad lägga till en ny sak som skall göras. Notera dock att små förändringar ger bäst resultat och man kan inte förändra allt över en natt. Genom månad-metoden så börjar jag med en sak och fortsätter i en hel månad och nästa månad lägger jag till ytterligare en till grej samtidigt som jag håller på med den föregående grejen. Förvirrande? I know. Men tanken är att det skall bli en vana att utföra de bra saker som stärker vår Iman(Tro).

Denna månad har jag lagt som mål att ta mig 30 minuter att läsa koranen varje dag. Detta menas inte att ”bläddra” igenom den utan att läsa varje vers med koncentration och verkligen reflektera och förstå vad det handlar om. Sedan skall man ta något ur det man har läst och i sin tur försöka koppla det till det vanliga livet och implementera det i ditt vanliga liv. Detta handlar alltså bara om 30 minuter som lätt kunde ha slösats på annat ”onödigt”. Insha’Allah, Med Guds vilja så kanske man blir Hafid (en person som har memorerat hela koranen) till slut.

Ni läsare får gärna ta del av detta. Kommentera även om du är på den här grejen så att alla vi kan peppa varandra för att inte tappa motivationen. Må Gud belöna er. Kramiisaar :-)

PS. Här har ni en motivation Ted talk med samma ämne, with a twist


True Say

Den 2012-03-21, kl 12:39:32
Filed in Quotes | Kommentarer: 5

 

 


Norrsken

Den 2012-03-20, kl 21:31:55
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1

Hello peeps!

Har haft en besvärlig huvudvärk idag. Grejen var att det inte heller var min migrän och jag har tagit det lugnt. Konstigt.. My body works in mysterious ways haha :)

Bestämde mig för att låta bli att konsumera huvudvärkstabletter så tog en liten promenad nyss ut i mörkret. Detta vill säga en annan ursäkt för att titta på stjärnorna. Sjukt hur vackert det var. Samtidigt kom jag även på att tänka på en sak. Ett fenomen jag verkligen skulle vilja se är norrsken. Ett måste helt enkelt. One day Insha'Allah!

Märker ni också hur torrt detta inlägg var? I know, bättring på det Insha'Allah. Tills nästa gång, Ta hand om er :)


 


Faith

Den 2012-03-19, kl 23:32:06
Filed in Quotes | Kommentarer: 2

 

 


Todays

Den 2012-03-19, kl 22:22:47
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

Hejsan fina själar. Hoppas er måndag har varit wunderbar :)

För mig har det nog varit den allmänt segaste dagen. Ni vet sådana dagar man känner sig hjärndöd och alla runtomkring en tycks pladdra på i slow motion. Exakt så har det känts. Och som resultat av detta har jag i princip sovit bort dagen, från kl 2 till 7. Snacka om att jag var helt död. Inte nog med det så är dagens planeringar var förstörda. Suck..

Ps. Till er som har frågat så är jag 18 år, soon to be 19, dvs. 93:a :) 


Freedom Will Come

Den 2012-03-18, kl 22:25:28
Filed in Politics | Kommentarer: 0
Sedan den arabiska våren så har länder så som Egypten Libyen, Syrien Yemen och flera andra uppmärksammats i samband med deras diktatoriska härskare. Det har varit rentav ett helvete för dessa personer, hur egoistiska dessa ledare har varit och inte minst forfarande är och kämpar sig med att döda civila människor är helt absurt. Jag lider verkligen med dessa oskyldiga människor.

Om man tänker så har det varit såhär mot Palestinier under flera decennier dock ifrån Israeler. Att detta inte uppmärksammas lika mycket som något som i princip har ägt rum de senaste året tycker jag är lite orättvist. Palestinier är i behov av hjälp och det som gör mig ännu mer arg är att dessa stenrika arabiska länder som säger sig vara muslimer inte hjälper sina bröder och systrar. Vart har humaniteten tagit vägen? Subhana'Allah. Som en hadith lyder;

"None of you [truely] believes until he wishes for his brother what he wishes for himself." - Hadith An-Nawawi 13

Varför gör då dessa oljekungar ingenting? Hjärtskärande!

Freedom Will Come Palestine, Insha'Allah!

Amazing collab med de bästa muslimska artisterna; Abdul-Malik Ahmad (NativeDeen), Zain Bhikha, Khalil Ismail, L Debois <3


Reminder

Den 2012-03-18, kl 21:59:04
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 3

Blessings

Den 2012-03-18, kl 21:58:29
Filed in Quotes | Kommentarer: 3

Högskoleprovet

Den 2012-03-18, kl 16:31:57
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 6
As-Salamo Aleykom och Hej på er!

Har varit uppe med tuppen idag för att titta igenom det sista på religionsuppgiften. Deadline är kl. 21.00 så det är väldigt snart nu. Jag är alltid sådan som har saker klart innan deadline, men jag väntar alltid till sista sekundrarna för att skicka in det. Jag envisas alltid med att jag kanske upptäcker något fel eller att jag kommer på något användbart. Något som både är positivt och negativt med mig.

Sedan fick jag även mail ifrån Högskoleprovet om påminnelse till provdatumet den 31 maj mars. Känner nervositeten krypa fram nu. Från början var jag lite tveksam om jag ville göra den, men sedan anmälde jag mig för jag har ju inget att förlora på det. Samtidigt kommer man in i en extra urvalsgrupp till vid sökandet. Så det är lite av en win-win situation. Får ta upp gamla högskoleprov för att börja plugga till det. Senast var vid december då jag gick igenom gamla uppgifter. Läge nu att kolla igenom uppgifterna en gång till. Yes ..

Har någon av er anmält sig till högskoleprovet? Eller har ni redan gjort den? Berätta isåfall :)

En riktig bra bok till er som skall göra Högskoleprovet. Väldigt ingående och step-by-step metoder om hur du löser uppgifter på provet. Värd varje krona!

Krångel

Den 2012-03-18, kl 00:09:40
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
BLOGGEN KRÅNGLAR LITE SÅ DET ÄR DÄRFÖR DEN SER KONSTIG UT. BARE WITH ME! :)
Update: I think I fixed it. Or?

Kvällshumor

Den 2012-03-17, kl 19:53:17
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

Speakout

Den 2012-03-16, kl 20:14:47
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 1
Som ni ser så har jag inte lagt upp något idag och detta är p.g.a. studierna som tar all tid. Insha'Allah så kommer mer upp imorgon. Tills dess hoppas jag att ni nöjer er med nedstående anmärkningsvärda Spoken Word Poetry på SpeakOut.

Peace out! :)


Ethics

Den 2012-03-16, kl 00:54:12
Filed in Thoughts | Kommentarer: 4

Tycker ni att dödshjälp är något bra? Varför/Varför inte i sådana fall?


(Dödshjälp (Eutanasi) = "På medicinsk väg orsaka eller bidra till en patients död, på dennes, eller nära anhörigs begäran")
Map of Science

Den 2012-03-16, kl 00:42:59
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0


Productive Muslim

Den 2012-03-15, kl 21:12:07
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 3
Hello Sunshines! :)

Jag skall nämligen introducera Productive Muslim till er som inte redan känner till den (Hur kan man över huvud taget inte känna till den? :)). Productivemuslim.com är en webbsida som ser till att produktiviteten ökar bland dagens muslimer genom att använda de senaste teknikerna och hjälpa en att få en bli mer produktiv, vare sig det gäller jobb, skola, träning eller helt enkelt förbättra praktiserandet av sin religion. Jag har under ett år varit uppskriven på deras mailinglista där jag får veckobrev där de tar upp flera aktuella frågor i dagens samhälle, främst bland muslimer, och sätter sig in i ämnet genom att ge tips och förslag till vad man kan tänkas göra. Ni som inte är uppskrivna än, klicka er till deras webbsida och skriv upp er! You won't regret it. (Yes, det är gratis)

Sedan kommer vi till deras animation videon. Dessa brukade göra mina dagar speciellt under Ramadhan där de tog upp saker som vi (muslimer) generellt sätt gör under ramadan. Man känner igen sig i deras animationer och får en att tänka; Är det jag gör verkligen bra? Därifrån ger det personen lust att ändra på det som är mindre bra.

Det som gör denna sida så speciell är att den får en att tänka. Det är precis sådant jag älskar och jag har lärt mig oerhört mycket under den tid som jag har varit uppskriven. Productive Muslim for the win!Modesty

Den 2012-03-14, kl 21:54:05
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

 

 


Plugg

Den 2012-03-13, kl 22:16:55
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 3
Salaam läsare. Hoppas allt är bra med er och att era humör är på topp nu när solen äntligen har valt att visa upp sig. Det har varit en ganska lugn dag för mig idag. Fick en extra lång sovmorgon då CAE läraren ställde in lektionen på morgonen. Tog det lugnt och åkte sedan till skolan för att ha övriga lektioner.

Just nu sitter jag och pluggar till ett Matte E prov. Känns som det var ett tag sedan jag gick igenom allt så det får bli nu. Mitt huvud är fullt med komplexa tal, Eulers formel, you name it. Samtidigt försöker jag att småskriva på en religionsinlämning vid sidan om. Får se hur effektivt detta blir ..

Vad läser ni till? Går ni läsare på gymnasiet eller vid universitet/högskola?Einstein

Den 2012-03-13, kl 22:01:08
Filed in Quotes | Kommentarer: 1

Ett av mina favoritcitat av Einstein som sitter upphängt över mitt skrivbord. Ger ett hopp och en boost att göra bättre ifrån sig. Love it!

Review of Angela's Ashes

Den 2012-03-12, kl 21:30:02
Filed in Thoughts | Kommentarer: 3

Som ni kanske har läst för ett bra tag sedan här på bloggen så höll jag på att läsa en engelsk bok som heter Angela's Ashes. Jag läste ut den för lite mindre än en månad sedan och hade den även vid en booktalk i min Cambridge Advanced English kurs. Tänkte skriva en liten recension (eller kalla det nu vad ni vill) på allmän begäran.

För att inte babbla på så vill jag frambringa en viktig sak vilket är att jag absolut INTE rekommenderar den. Jag vet inte vad för sorts böcker ni gillar att läsa, men denna bok föll mig inte på smaken trots fina recensioner. Personligen gillar jag böcker som är baserade på verklighet (vilket denna bok var) och som däremot får dig att tänka. För mig skall budskapet inte vara uppenbart redan från början utan det är i slutet du får den "ahaa" känslan.

Hur som helst så utspelar sig händelsen i New York och Limerick i Irland där man får följa en fattig pojkes liv tills han blir en självständig man. Berättelsen fortsätter i samma vinkel där fattigdom och alkoholism utspelas dagligen i pojkens liv och han lyckas till slut ta sig ur fattigdomen då han flyttar till New York för ett nytt liv, bättre än det föregående.

Ärligt talat så ville jag flera gånger kasta boken i väggen då den missvisade totalt den bild jag hade av reality böcker. Men där lärde jag mig en läxa. Vill ni läsa den så får ni gärna göra det, men låt mig inte säga "I told you" när ni finner den tråkig.

À bientot ;)

 


Inspiration

Den 2012-03-11, kl 23:21:57
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1

Inspiration är min dagliga källa. Vart jag än vänder mig tycks jag alltid bli inpirerad, vare sig det är människor eller naturen. Jag helt enkelt älskar sådant. Det som tycks inspirera mig mest är människor med mål och drömmar. Att sitta vid sådana personer är som att dela dela deras mål. Man vill utvecklas med de och man får en boost själv att finna sina egna vägar. Detsamma gäller personer med många erfarenheter och en unik livshistoria. Jag finner en sådan koppling med dem, vet inte hur. Inspirerande helt enkelt.

Inspirationskällorna som har påverkat mig är många och utöver Profeten frid vare över honom och mina föräldrar så finns det en kvinna som har inspirerat mig oerhört mycket på sistone. Denna kvinna är ingen mindre än Tawakkol Karman, förra årets Nobels fredspristagare från Yemen. Jag satt som fastklistrad framför TVn när hon tillsammans med med Liberias president Ellen Johnson-Sirleaf och fredsaktivisten Leymah Gbowee från Liberia framförde hennes tal. Hennes kämpande att bringa fred till ett våldhärjat land av diktatorn Ali Abdullah Saleh har inte mindre satt avtryck i mitt liv. Att hon även var den yngsta att ta emot priset får mig att vilja vinna Nobelpriset. Insha'Allah, one day.

Vad är era Inspirationskällor och varför? Skulle vara kul att få höra :)Nobels fredspristagare från vänster: Ellen Johnson-Sirleaf (Liberia), Leymah Gbowee (Liberia) och Tawakkol Karman (Yemen)


Speech by Steve Jobs

Den 2012-03-11, kl 23:01:33
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0

Indeed

Den 2012-03-10, kl 21:23:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

London Olympics 2012

Den 2012-03-09, kl 20:46:01
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1
Är det bara jag som längtar till de Olympiska Spelen nu i sommar? Jag kan väl säga att jag inte är så värst atletisk av mig själv och inte så sportintresserad för den delen heller men när det kommer till VM och de OS så är jag hooked. Helt sjukt. Årets OS hålls i London vilket även gör det ännu mer intressant. Hade tänkt mig att åka dit till sommaren, men det får vi se Insha'Allah.

Fäktning och löpning är de jag ser mest fram emot, men andra grenar kommer jag förstås hänga på. En grym fäkterska som dessutom är muslim och skall vara med i årets OS är Ibtihaj Muhammed, en riktig talang. Håller tummarna för henne. Check her out!

Här får ni två flugor i en smäll - OS och en låt av The Sound of Reason (ett av mina favoritband som även är muslimer) som jag älskar. Touché!


Logic

Den 2012-03-09, kl 20:31:30
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

God is Good

Den 2012-03-08, kl 22:01:42
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Det har hänt såå mycket bra idag att det inte är sant, Alhamdulillah. Gud är verkligen god. Först ut känner jag mig oerhört glad och lättad över att jag har haft min projektredovisning idag. Det gick mycket bättre än jag hade förväntat mig och folket uppskattade verkligen redovisningen. Lite smånervöst var det när jag steg in till ett fullproppat rum med elever från hela skolan men detta avtog då jag även bjöd in dem i själva redovisningen där de fick ta del. Lyckat var det med andra ord.

Sedan är jag en väldig stolt över någon specifik person som jag älskar. Many more successful moments to come Insha'Allah!

Internationella kvinnodagen är det också idag vilket vi inte får glömma. En viktig dag är det visserligen och som jag anser alla borde uppskatta. Det finns fortfarande kvinnor där ute som inte den röst de förtjänar. Vare sig kvinna eller man borde alla ha rätt att få säga sitt.  Who run the world - GIRLS!

Jag känner en sådan djup tacksamhet till alla välsignelser som jag har fått, Alhamdulillah Ya Rabb. Må Allah även ge de mindre lyckligt lottade lika mycket. Även ett stort tack till er läsare som kikar in då det råder bloggtorka.

Fi Amanillah :)


Joseph Kony

Den 2012-03-07, kl 23:58:56
Filed in Politics | Kommentarer: 1
This revolution must be televised

Ta dig en stund och titta på den här klippet. Sprid det därefter. Dela gärna med dig dina tankar angående detta! :)


Inspire Me

Den 2012-03-06, kl 20:28:09
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1

Kevin Carter

Den 2012-03-06, kl 17:42:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1
Vem var Kevin Carter? Varför var hans historia så tragisk och vad har han för koppling till bilden?

Vissa säger att han begick självmord för denna bild medan andra säger att det var andra saker som låg bakom hans död. Hur som helst tog han denna berömda bild och vann Pulitzer Priset 1994 för det. Bilden visar ett svältande barn som försöker röra sig framåt medan en gam står och väntar på att kalasa på barnet när hon ger upp. Det sägs att barnet försökte krypa fram till ett närliggande FN matläger/klinik helt ensam. Kevin, som tog denna bild, hjälpte dock inte barnet. Vissa hävdar att det härjade influensa och att han inte fick röra barnet av soldater medan andra menar att han tog en sådan tid för att ta den perfekta bilden. Vad som hände med barnet vet ingen, det är fortfarande ett mysterium.

Kort efter att han vann priset tog han livet av sig. Bakom sig lämnade han en lapp där det stod;

I am depressed ... without phone ... money for rent ... money for child support ... money for debts ... money!!! ... I am haunted by the vivid memories of killings and corpses and anger and pain ... of starving or wounded children, of trigger-happy madmen, often police, of killer executioners ... I have gone to join Ken [recently deceased colleague Ken Oosterbroek] if I am that lucky.


Det är uppenbart att det han gjorde plågade honom. Visserligen var det han gjorde fel och det är inget han kan ändra på nu eftersom att han är död. Däremot är vi här och kan göra en skillnad. Vad gör vi egentligen för att hjälpa de i nöd? Vi borde lära oss från detta och börja agera. Börja redan IDAG!The Listener

Den 2012-03-05, kl 23:50:10
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

 

 


Masha'Allah

Den 2012-03-05, kl 19:53:32
Filed in Iman Boost | Kommentarer: 0
Masha'Allah vilken magisk röst. Får rysningar. Får även en såådaan läntan till Ramadhan och Taraweeh. Insha'Allah.


الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ

Den 2012-03-05, kl 18:56:47
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
Alhamdulillah 'Ala Kulli Haal. All tacksamhet tillkommer Allah under alla förhållanden/situationer.

Hur ofta är inte vi människor trötta på livet? Ofta får jag höra hur folk är trötta på livet då något dåligt eller tragiskt har hänt i dennes liv, inte minst min egen. Denna tendens att ta saker för givet när vi är under sämre tillstånd visar hur otacksamma vi är i jämförelse med alla välsignelser vi får ifrån Den Högste. Hur kommer detta sig?

Jag skäms Wallahi. Först och främst för mig själv och hela mänskligheten. Stöter vi på en vägg så går världen liksom under för oss. Varför händer detta just mig? Varför har jag förtjänat det? Varför .. Det vi tycks glömma är alla de goda saker som Gud har skänkt oss. Vart tar dessa vägen under dessa tillstånd? Att inte tala om att det finns folk som är mindre lyckligt lottade än oss. Ändå står vi här och gnäller.

Jag vet ätt vi är mänskliga och det är något jag både älskar och hatar med människan. Det är både vackert och hemskt på samma gång. Ta en stund och tänk på vad gud har välsignat dig med. Och ta sedan det som är mindre bra. Vilket väger mest? Låt oss säga Alhamdulillah för varje bra ting och Alhamdulillah 'Ala Kulli Haal för varje mindre bra ting.

May God Bless you all. Ameen.Death

Den 2012-03-01, kl 22:36:46
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
Death has never been closer ..

Har ni någonsin tänkt på hur vi människor påverkas av döden? Det är liksom en tidsinställd bomb eller en skugga som smyger sig in på en. Ena sekunden är du här och nästa sekund så är du vips borta. Det är ofta man hör om döden, människor som dör av sjukdomar av svält men det är sällan det lämnar ett djupt avtryck i våra hjärtan. Det som däremot gör det är då döden svänger förbi dig, snuddar vid din hy och går förbi dig för att ta en nära dig. Det är då vi verkligen inser hur mänskliga och hjälplösa vi är mot den. Ja, det har jag insett idag då han tog en sväng förbi. En person som jag vistades med i somras har nu lämnat sin tillfälliga bostad för att återvända till det definitiva. To him we belong and to him we shall return. Det är just då en inser att vi en dag kommer att sluta såhär. Vad har vi gjort utav våra liv för att vara värdig en bättre evighet efter nuet? Sannerligen är detta något som får mig att tänka.

Man säger att det aldrig är försent att göra något bra och värdefullt med sitt liv. Men det finns faktist en deadline som omedvetet närmar dig. Det är försent då dödsängeln knackar på din axel och talar om att du måste packa. Men har du verkligen packat i förväg? Think ..