Rumi

Den 2012-02-29, kl 20:41:24
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

 

 


Syria

Den 2012-02-29, kl 20:36:59
Filed in Politics | Kommentarer: 0

Tekniskt strul

Den 2012-02-29, kl 20:26:11
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Hejsan hoppsan!

Vad har hänt med bloggen? Vart tog jag vägen? Jo såhär har det legat till. Det har nämligen varit tekniska problem med min dator den senaste tiden vilket har gjort att internetanvändandet har minskat drastiskt, därav det dåliga bloggandet. Har i princip suttit med flera USBn och backup på nätet för att inte förlora arbeten på datorn, snacka om panik. Men gick till IT-teknikern idag som fixade problemen idag so that's it.

Hade för övrigt inga lektioner idag så jag tog tillfället i akt för att planera och fixa med projektpartnern inför projektredovisningar jag har nästa vecka. Känns lite pirrigt då jag skall stå och redovisa för hela skolan och föräldrar. Tidigare har det endast varit mindre publik. Men det fixar jag, man ska se allt från den ljusa sidan.

Yup, det var lite om dagen dåå .. Laters :)


C.S. Lewis

Den 2012-02-27, kl 18:51:39
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

 

 


Stjärntittarkväll

Den 2012-02-21, kl 23:20:28
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 2
Hello blogworld!

Kom just hem från en stjärntittarkväll med min Astrofysik grupp. Förutom att jag tappade känseln i båda mina stortån och mina kinder har känts som botox-fyllda så har kvällen varit vacker. Vi gick till ett observatorium och skådade stjärnhimlen under bar himmel med teleskop. Vad kan toppa det? Beautifullness till max! Ni får ta och gå ut och skåda stjärnhimlen nu under vinterhalvåret då man kan se stjärnbilder så som Casiopeia, Karlavagnen, Orion och flera andra. Det är värt kylan lovar jag.

Hade en diskussion idag i Cambridge CAE kursen vilket gick amaaziing Alhamdulillah. Och förutom att ha upptäckt min rädsla för att halka på de isiga vägarna så har dagen varit relativ lugn.
À bientôt!

Ps. Om du är lika nördig/intresserad och vill utforska stjärnbilderna så finns det en grym app som heter Space Junk. Just so you know ;)


Pause

Den 2012-02-20, kl 20:54:18
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0
Hejhej!

Jag lever! Och jag vet också att jag har varit en dålig bloggare, shame on me. Men det har varit så mycket att ta itu med att jag behövde komma bort ifrån den virtuella världen. Dock kommer det en bit framöver vara lite torrt men vi får hoppas att det dyker upp lite inlägg här och där. Jag har inte glömt inlägget där ni skall ta del i, jag väntar bara tills det blir mindre att göra.

Så nu vet ni varför detta ställe har varit ödelagt. Men det kommer bättre tider, after every rainfall must come a rainbow. Tills dess får ni detta grymma tal att lyssna på. Fridens :)Stay tuned

Den 2012-02-16, kl 22:30:18
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

Delar med mig en bra idé jag kom på nyss där ni läsare kan ta del imorgon. Stay tuned!! :)


It's all about the present

Den 2012-02-16, kl 22:00:48
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

Vaknade till en bädd av snö utanför huset idag. Ååh vad sagolikt det såg ut, som taget från någon berättelse. Samtidigt brast mitt hjärta lite då jag inte är en snömänniska. Jag som hoppades på att den skulle smälta.. Typiskt!

Skall ta och fortsätta läsa min bok som jag har läst flera timmar i sträck nu. Älskar den värld man kommer till när man läser. Väldig intressant är den också, skall kanske ta och recensera den till er när jag är klar.

Ni får gärna säga till om ni vill läsa mer av något här på bloggen. Vad tycker ni är inspirerande? Skall lägga upp ett inlägg imorgon (Insha'Allah) om något jag tänkte på idag. Det kanske inspirerar er med, who knows?

Vilket osammanhängande inlägg det blev. Men ha en fortsatt bra kväll. May peace be on your souls :)

 


Malcolm X

Den 2012-02-15, kl 20:30:29
Filed in Quotes | Kommentarer: 4


Multitasking

Den 2012-02-15, kl 18:23:52
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Hej allesamman!

Hälften av dagen har varit bortkastad idag då jag i princip har sovit bort den. Vaknade vid fyratiden på morgonen för att fasta, jag skulle ta igen de dagar jag hade missat under Ramadhan. Sedan det vaknade jag korta perioder för att be mina böner. Har just ätit och börjar få tillbaks mina krafter. Är det bara jag som känner att musten sugs ur en när man fastar?

Yup, har nu dåligt samvete över att dagen har varit bortkastad så jag är fullt upp i arbete nu. Samtidigt som jag skriver detta håller jag på och dokumenterar mitt projekt i en annan blogg, halvskriver en labbrapport på engelska till biotekniken som jag vill få överstökad, hjälper min syster med fysiken och chattar med min projektpartner. Snacka om multitaking!

Där har ni min dag lite kort. Skall fortsätta med arbetet nu. Auf wiedersehen!


For the Love

Den 2012-02-14, kl 20:40:44
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 3
Glad Alla Hjärtans Dag! Notera: Inte för att jag önskar er fira detta men för att ha en bra dag i allmänhet :)


Dreams, Reality and Appreciation

Den 2012-02-14, kl 20:34:17
Filed in Thoughts | Kommentarer: 3
När jag skriver detta har jag en speciell sak i åtanke. Det fanns en tid då jag var en stor drömmare. Jag hade drömmar om att bli något stort och förändra världen till något bättre. Något stort som inte endast gynnade mig själv utan även andra. Men sen hände något. Något som jag numera kallar för verkligheten. Verkligheten kom och slog mig rakt i ansiktet, så hårt att jag ramlade baklänges. Jag vet inte när och hur men det var inte så värst länge sedan. Det var då jag fick upp ögonen och insåg vad verkligheten egentligen är. Vad tror ni det resulterade i då? Jo, låt mig berätta det för er. Jag började tveka på mina drömmar. Det var inte det att jag inte ville uppnå dem men de kändes så långt bort och de alltför stora hinder på vägen gjorde inte saken bättre. Klarar jag verkligen av detta? Går det? Kommer jag att lyckas nå mitt mål? Detta var frågeställningar som jag frekvent ställde till mig själv.

Men, häromdagen började gnistan få liv igen. Det enda som behövdes var bara att blåsa på bråtet som försåg elden med energi. Det var detta som hände. Även när jag tvekade så fanns det människor runtomkring mig som trodde på mina drömmar åt mig. Människor jag känner som mina föräldrar, vänner och främlingar.

Detta var en incident som hände förra veckan. Jag stod utanför en av mina lärares kontorsrum tillsammans med några i klassen. Vi skulle nämligen ha ett betygssamtal. Jag var så nervös att det inte var sant. En tjej som går i min klass och som jag inte har så värst bra kontakt med kom fram till mig och sa att jag skulle klara det, att jag inte behövde oroa mig för något. För efter allt skulle jag bli något stort och hon tvekade inte på mig. Jag kände hur tårarna värmde bakom ögonlocken. Hur kunde jag tvivla när andra trodde fullt ut på mig? Det måste ju börja med att jag tror på mig själv för att andra skall göra det, eller? Jag hade samtalet med läraren och liksom tjejen hade sagt behövde jag inte oroa mig. Alhamdulillah.

Lärdomen jag har dragit av detta är att man aldrig skall ge upp sina drömmar. Vare sig de är bortom stjänorna eller ett ögonkast bort så skall man kämpa för de. Man må aldrig få ett fullprickat resultat, men jag garanterar dig att du kommer att komma en bra bit. With the will of God.


Zambia

Den 2012-02-12, kl 23:58:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

Ett stort grattis till Zambia som vann African Cup mot Elfenbenskusten!

 

 


The Flu

Den 2012-02-11, kl 17:39:32
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

Hello blog people!

Det har varit lite dött här som ni ser och detta beror på att jag har varit sjuk de senaste dagarna. Jag hoppas ni mår mycket bättre än mig. Det "intressanta" inlägget kommer upp så fort jag blir kry Insha'Allah..

Ha en bra helg och ett härligt sportlov till er som har. Untill then

 


Live it

Den 2012-02-09, kl 22:16:13
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

 

 


Busy Days

Den 2012-02-08, kl 23:02:18
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Hejsan bloggs och älskade läsare!

Som ni märker har det varit lite off på bloggen idag och det är för att jag har haft såå himla mycket att ta tag i, vilket gjorde att bloggen prioriterades mindre i detta fall. Men hur som helst hoppas jag att ni har haft en bra dag. Tyvärr har inte min dag varit på topp, har varit oerhört trött från ingenstans. Vet inte om det är för det kalla vädret eller för att jag har haft så mycket snurrande i huvudet. Dålig timing för hade mycket att göra. Men sådana dagar finns ju, you just have to stick with it.

Det får bli updaten för idag. Jag hoppas att jag skall kunna lägga upp något intressant ämne imorgon då jag inte har lika fullt på schemat. Det får vi se imorgon Insha'Allah.
Grosses bises :)

Success

Den 2012-02-07, kl 23:39:28
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

 

 


Racism

Den 2012-02-07, kl 20:41:22
Filed in Thoughts | Kommentarer: 2

Jag hade en diskussion häromdagen med några vänner om rasism då vi läser om rasismens utveckling under historiens gång. Det enda jag kan säga är fy vad hemska vi människor ibland kan vara. Man kan tro att vi människor är någorlunda civiliserade och att vi har ett högre intellekt som skiljer oss från djuren. Men ibland känns det bara hopplöst med människan, att ens jämföra denne med djur verkar förolämpande mot djuren. Jag fattar inte vart tankar som rasbiologi, socialdarwinistiska och rashygieniska tankar kommer ifrån. Hur gick det fel med homosapiens sapiens som anses vara den mest utvecklade upprättgående människan? Och att säga att bl.a. etnocentrism och kapitalism orsakade detta verkar förenkla det hela. Det måste ha uppstått någon mutation eller något större på vägen. Det som dessutom gör mig spyfärdig är att rasism existerar än idag. What a disgrace!

Stör mig oerhört mycket på sådant. Kan sitta och skriva en hel uppsats om detta men vill ej ta död på denna blogg. Detta får räcka.

 


Don't Judge

Den 2012-02-07, kl 19:34:32
Filed in Quotes | Kommentarer: 1

Mr. Scardy Cat

Den 2012-02-06, kl 22:35:13
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0
Ännu en måndag .. Det betyder en helt ny vecka med ännu mera plugg. Men man skall naturligtvis även kunna relaxa ibland för att kunna orka med allt right?

Slänger upp en video jag brukar kolla på då och då när jag har tråkigt. Får mig alltid att skratta. Boonaa Mohammed, han är väldig speciell den killen Masha'Allah. Talang!


Your Story

Den 2012-02-06, kl 19:54:12
Filed in Quotes | Kommentarer: 2

Poem

Den 2012-02-06, kl 19:14:58
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0

When I say that 'I am a Muslim', I am not shouting that 'I am clean living'. I'm whispering 'I was lost, but now I'm found and forgiven.'
When I say 'I am a Muslim' I don't speak of this with pride. I'm confessing that I stumble and need Him to be my guide.
When I say 'I am a Muslim' I'm not bragging of success. I'm admitting I have failed and need God to clean my mess. 
When I say 'I am a Muslim' I'm not claiming to be perfect. My flaws are far too visible, but God believes I am worth it.Angela's Ashes

Den 2012-02-05, kl 22:01:33
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 3
Skall ta och börja läsa en engelsk bok jag lånade häromdagen, Angela's Ashes. Den tycks ha fått bra respons, får se hur den blir.
Med en kopp varm choklad, total tysnad, a cozy bed och en bra bok; Perfectly amazing :)


This Is Me

Den 2012-02-05, kl 21:53:11
Filed in Quotes | Kommentarer: 1

Sunday

Den 2012-02-05, kl 19:11:12
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Hello bloggen!

Känns som att det var ett tag sedan jag skrev här... Men det är väl lika bra det för det har inte hänt så värst mycket sen senast. Vaknade tidigt för att skicka några mail angående projekt och tog tag i saker jag annars skulle ha skjutit upp. Sedan promenerade jag till moskén för en föreläsning vi skulle ha. Därefter har jag spenderat dagen med familjen. Just nu är jag lättad, skickade in hemtentan nyss som jag har hållit på med i några veckor. Två timmar gick layouten, sån perfektionist jag alltid skall vara. Ni tänker säkert - "Hallå, det är bara en hemtenta" - Men för mig skall allt vara så nära perfekt som möjligt, oavsett.

Nu håller jag på att fixa det sista inför morgondagens debatt och sedan blir det bums i säng.  Au revoir mes belles !

Loving the pic, soo true!

Inspiring Speech

Den 2012-02-04, kl 21:03:26
Filed in Inspiration | Kommentarer: 2

Be ...

Den 2012-02-04, kl 20:41:23
Filed in Quotes | Kommentarer: 1

Beautiful Souls

Den 2012-02-03, kl 20:30:26
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Salam och Hejsan kära bloggläsare!
Vill bara säga hur mycket jag uppskattar era kommentarer, om ni bara visste hur glad jag blir när jag ser era vänliga ord. Det är sådana små saker som lyser upp ens vardag. Därmed vill jag tacka er för att ni tar er tid för att kommentera. May God bless your beautiful souls.
Virtuella Kramiisaar / Secret Sweetness

Simple

Den 2012-02-03, kl 18:36:47
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

It's Jumuah

Den 2012-02-03, kl 13:22:21
Filed in Nasheeds/Islamiska låtar | Kommentarer: 8
Hoppas ni har en bra Fredag/Jumuah! :)


Freezing Cold

Den 2012-02-03, kl 13:18:59
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
Det har varit såå kallt på sistone. I morse var det -13 grader hos oss. Klarar inte av det helt enkelt. Tar på mig de varmaste kläderna men det känns som att inget hjälper mot kylan. Tänk er de människor som lever i Sibirien som lever i extrema temperaturer och jag gråter för några minusgrader. Shame on me!
Fick mig att även tänka på helvetet. Det finns en del av helvetet som endast består av snö/is/kyla och som kallas för Zamharira, och den kyla vi får är endast 1% av dess kyla. Må Allah bekydda oss från helvetet, Ameen.


Heartache

Den 2012-02-03, kl 00:26:09
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
Okej. Jag är inte den typ av person som klagar, det är väldigt sällan gör jag det. Dels för att jag inte tror och tycker att man får något utav det och dels för att jag är en sådan optimist som alltid skall se saker från den ljusa sidan. Men ibland kan det gå så lång att mitt tålamod inte håller.

Vet ni vad jag absolut hatar? Otacksamma och själviska människor. Absolutely disgusting. Människor som får all vänlighet och tillgångar i världen, men som sedan vägrar att sprida en gnutta av det. Jag menar, varför skall man vara så självisk? Varför? Dessa är kontinuerliga frågor jag ständigt frågar mig själv. Att det ens finns sådana människor. Jag är absolut inte den att döma, men efter vad gud skapade oss så har vi ett sunt förnuft och vet vad som är gott och ont. Use it and share for God's sake!

Lite pessimistiskt inlägg blev det, but you have to face the bad sides of reality. Eller så är det kanske bara jag som är naiv och förväntar mig för mycket. You never know ..


Life

Den 2012-02-02, kl 20:38:07
Filed in Quotes | Kommentarer: 1

Imagine That... And more

Den 2012-02-02, kl 20:31:46
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 0

Sweeties

Den 2012-02-01, kl 23:02:30
Filed in Inspiration | Kommentarer: 1

Pen & Paper

Den 2012-02-01, kl 20:44:58
Filed in Quotes | Kommentarer: 2

Migraine

Den 2012-02-01, kl 19:55:50
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 3
Hello bloggen!

Har haft fullt upp idag med skolan och projekt. Sedan har det även varit en hel del fysikplugg samt hemtenta. Annars har det varit sig likt. Börjar bli lite småsjuk känner jag och min migrän uppenbarar sig vid helt fel tidpunkt. Life's not easy I may tell you. Längtar till helgen men ändå inte, för då ska det även pluggas för fullt. Aargghh !
Men hoppas ni har haft det bättre än mig. Är det även en pluggperiod för er?


Don't Spoil It

Den 2012-02-01, kl 00:39:49
Filed in Quotes | Kommentarer: 0