New Year

Den 2012-12-31, kl 22:53:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
Det är nu endast ett fåtal timmar kvar av 2012. Det känns lite sorgligt och samtidigt lite overkligt, dels för att det har gått så oerhört fort att man inte hunnit reflektera över det och dels för att det är under detta år som jag tagit några av de viktigaste besluten i mitt liv. 2012 är nog det år som har förändrat mig som mest må jag säga. Skulle jag spola tillbaks 12 månader så skulle jag aldrig gissat på att jag skulle stå där jag är idag. Men här sitter jag nu, en aning visare och äldre i själen.
 
Jag har lärt mig oerhört mycket under detta år. Skulle jag rada upp dem här skulle nog inlägget aldrig ta slut. Men det viktigaste jag för med mig är att det aldrig blir så som man förväntat sig. Det blir antingen bättre eller sämre. Det viktigaste är hur man väljer att ta det. Hemligheten med att färdas på livets väg är att njuta av varje steg man tar. Därmed blir även mitt nyårslöfte att ta saker så som de kommer och sluta planera alltför mycket av mitt liv. Ta livet så som det kommer helt enkelt. '
 
Slutligen, Må Allah förlåta våra synder för det förgångna året och bringa oss gott i det nästkommande. Ameen.  
 
Gott nytt år till alla er som stått ut med mitt eviga pladder här på bloggen. Ta hand om er!

...

Den 2012-12-30, kl 21:09:02
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0


Heart

Den 2012-12-28, kl 20:47:38
Filed in Thoughts | Kommentarer: 2
När man väl uppmärksammar och känner sitt hjärta slå, sittandes i ett tomt rum, så inser man hur mycket man tar för givet. Hur upptagen man är med allt som händer runtomkring att man inte hinner sitta ner och verkligen känna sitt hjärta slå. Den regelbundna rytmen och den harmoniska känslan av att bara lyssna på slagen. Det är sådana små saker som får en att tänka ... Tänka på att man behöhöver trycka på paus för att leva i nuet och bara släppa allt. Tänka på att kanske avsätta mer tid på vad som är värdefullt för en. Ta hand om sitt hjärta.
 
Det kändes lite skrämmande må jag säga. Sittandes där och bara känna av slagen från hjärtat. Hur ofta tänker man på att det verkligen finns ett organ som slår för att hålla en vid liv i vår vanliga vardag? Skulle den stanna av tvärt så skulle vi vara borta. Från allt annat vi så ständigt är upptagna med. För evigt. Vad är det då värt? Det är sådana små saker som får en att tänka återigen. 
 
Tacksamhet.

~

Den 2012-12-21, kl 18:49:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 2

“Be seriously involved with growing, with your own development, and never fear. Be the kind of person who is naturally powerful, positive, ingenious, open, to the highest degree. Be the best. No negativity. No weakness. No acquiescence to fear or disaster. No errors of ignorance. No evasion to reality.”

— Jeff Buckley


@ The Library

Den 2012-12-20, kl 20:12:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Tog en sväng förbi biblioteket idag, efter sista föreläsningen för terminen, för att leta rätt på en bra bok. Känns som att det var evigheter sedan jag var där. Kom inte loss därifrån förrän två timmar efter att suttit läsandes i min favorit myshörna. Kom hem med två böcker, The Keep av Jennifer Egan och A far country av Daniel Mason. Håller tummarna att de är lika bra som recensionerna antyder.

Perfekt start på "lovet"!


Passion

Den 2012-12-19, kl 23:01:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0

Jag känner en saknad. En saknad av att verkligen sitta och läsa med hjärtat. Tappa bort sig själv i litteraturens väg och någonstans på vägen hitta tillbaks till sig själv sittandes med ett leende på läpparna och med drömmande ögon. Bilder uppmålade i både själ och sinne av levande ord likt en konstnärs penseldrag på en duk. Jag saknar det magiska med att läsa böcker faktiskt. En av mina stora passioner i livet.

 

Det känns som evigheter sedan jag vände ett blad på en bok som jag själv valt att läsa. Skönlitterära böcker har bytts ut mot fack- och kurslitteratur. Drömmande ögon har bytts mot trötta, röda ögon av sena pluggnätter. Jag saknar de dagar jag suttit som fastklistrad framför en bok och insett att tiden bara runnit iväg. Att både leva och inte leva i nuet. Numera känns det att man sitter fastklistrad framför en bok och inser att man läser om ett stycke om och om igen, inte av beundran utan av brist på förståelse.   

 

Den delikata kombinationen av ett levande inre, frånvaro av verklighet och tyngd samt en gnutta filosoferande utan alltför mycket tänkande, är nog vad som gör läsandet av skönlitteratur så. himla. perfekt.


Omoget.

Den 2012-12-18, kl 23:11:35
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0

Idag är nog första gången jag verkligen skäms för att vara göteborgare ... Ni som hänger med nyheterna vet nog vad jag talar om. Fy!


~

Den 2012-12-16, kl 17:25:51
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

"The most beautiful thing in this world is to see your parents smiling. The next best thing is to know that you are the reason behind that smile."


Miracles

Den 2012-12-16, kl 15:38:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0

Reflections

Den 2012-12-14, kl 18:32:24
Filed in Poetry/Spoken Word Poetry | Kommentarer: 1

Believe

Den 2012-12-14, kl 18:24:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 1
Jag fascineras alltid om och om igen av hur Allah förbereder oss för saker som skall hända. Hur vi är omedvetna om att det vi går igenom för studen är menat som en glimt in i framtiden. Att alla svårigheter och Cul-de-sac's är till vår förtjänst, beroende på hur vi väljer att agera. Det är ofta man förblindas av allt som händer runtomkring en, men sanningen är att Gud alltid är där för en oavsett vad. Som en trogen vän som aldrig släpper din sida. Men .. detta kan endast bli tydligt för en när denne fullständigt ger sin hjärta till Honom och tror.
 
Believe.

Beslutsångest

Den 2012-12-13, kl 17:57:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 0
Om det det är något jag avskyr så är det att ta beslut. Inte vilka beslut som helst utan dem som involverar fler personer än dig själv. Då man måste bestämma om att man skall välja något som gynnar dig eller dem andra. Beslut där om du tvingas till att agera själviskt för att klara dig eller att låta de andra gynnas, men då ligger båda parter i ett mellanting oavsett (i klibbet helt enkelt). Känns som att jag ser mitt fiende i vitögat.

Man kan inte sluta känna sig som en dålig människa för det beslut som gynnar en, även om det verkar det bästa. Jag vet faktiskt inte... Mitt hjärta vill två saker. Jag har helt enkelt beslutsångest. "/

12-12-12

Den 2012-12-12, kl 19:55:00
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 1
Jag vet att det har överbetonats med detta datum men man kan ändå inte sluta fascineras av att detta faktiskt är det sista palindromet för detta millennium (eller centennium för den delen också). Att min mobil har valt ett värdigt datum att kila runt hörnet är också ett faktum. Ett speciellt datum minst sagt.

A Bath Without Water

Den 2012-12-12, kl 19:18:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0
Vad var det man nu brukade säga .. "Nöden är uppfinningarnas moder" ? Nå, ta en titt på denna TED talk, se nöden ur ett annat perspektiv, inspireras och, minst sagt, få ett gott skratt.
 

~

Den 2012-12-12, kl 19:05:39
Filed in Quotes | Kommentarer: 0
"Sometimes in the daily challenges that life gives us, we miss what is really important. And too often we underestimate the power of a touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment, or the smallest act of caring, all of which have the potential to turn a life around."


Nobeldagen

Den 2012-12-10, kl 16:16:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 0
Just hemkommen från en onödig skoldag. Slöseri med tid, kunde ha pluggat hemma, men men.. Sitter nu och tittar på en föreläsning av Shimya Yamanaka, en av årets Nobelpristtagare i medicin. Väntar ivrigt på prisceremonierna som snart skall börja. Tune in!  

?

Den 2012-12-10, kl 12:50:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0


High on Life

Den 2012-12-08, kl 22:58:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 3
Igår var nog en av de dagar jag sent kommer att glömma och innehar en speciell plats i mitt hjärta. Jag kände mig åter som ett barn med glimtet i ögat och leendet på bred. Majoriteten av familjen var samlad och det var något speciellt med tillvaron. Det kändes lite som en bild som målats upp från någon av de hundratals böcker jag läst; En bild där barn sitter utomhus runt en brasa en becksvart kväll där månen lyser på deras nyfikna ansikten samtidigt som byns äldste berättar sagor och myter. Likaså satt vi och lät fadern min berätta om sitt liv, sin ungdom och allt emellan det. Vi som hade trott att vi hade hört allt fick oss en överraskning. Det visade sig att vi kanske inte visste så mycket om vår fars liv. Hela kvällen satt vi och lyssnade som nyfikna barn och fick oss ett gott skratt. En dag som kommer att vara med mig en lång tid och som, Insha'Allah, kommer att föras vidare till mina framtida barn.
 
Känner mig så lycklig och hög på livet, Alhamdulillah. Jag har mina nära och kära vid mig, jag har allt jag kan önska mig och mer därtill. Det känns som en av de dagar då man är så tacksam och lycklig, svävar som på moln där inget kan komma åt en. Man vill bara leva i tillvaron och att det inte skall ta slut. Känner mig oerhört tacksam för all Ni'mah (välsignelse). God is surely Good! 
 
Hoppas innerligt att ni även har det bra och njuter av livet. Le mer, be mer och låt inget hindra dig från att vara lycklig. Omge dig med människor du verkligen älskar och som älskar dig. Be Happy .. :)

Ma Mère

Den 2012-12-06, kl 21:48:00
Filed in Thoughts | Kommentarer: 0
För två och en halv vecka sedan åkte modern min på en resa till mitt andra hem. Det var egentligen meningen att vi skulle åka tilsammans, men ni vet hur mycket man har såhär dags om året med studier. Det är sjukt hur tomt det känns utan henne. Som om det verkligen fattas något, ett hålrum. Redan dagen efter hennes avgång kunde jag inte sluta fråga efter modern min. Telefonsamtal på kvällarna med henne har nattat mig till sömns. Jag vet inte hur personer som har förlorat sina mödrar kan stå starka. Subhana'Allah, jag vet inte hur jag skulle ha gjort det. Får ta och vänta i ytterligare tre veckor innan hon återvänder, Insha'Allah. Ååh gud ge mig styrkan!
 
Det vackraste var dagen hon skulle åka. Leendes och kramandes gav hon mig och mina syskon var sitt papper med en text och ett par bilder. Där hade hon låtit skriva ett brev till var och en av oss. Tårarna bara rann av känslosvallet. Gud, vad mycket kärlek jag har för denna fantastiska kvinna. Vackra själ. Min mor.
 
Må Allah belöna henne med det bästa. Ameen.
 
 

A Thousand Times No

Den 2012-12-05, kl 21:20:00
Filed in Inspiration | Kommentarer: 2

~

Den 2012-12-05, kl 19:35:00
Filed in Quotes | Kommentarer: 0

 

“Is it possible to deviate from the path God has made? Yes, but it's always a mistake. It is possible to avoid pain? Yes, but you'll never learn anything. Is it possible to know something without ever having experiencing it? Yes, but it will never truly be part of you.” 


― Paulo Coelho, Aleph


Todays

Den 2012-12-04, kl 20:57:50
Filed in Daily Stuff | Kommentarer: 2

Hemkommen från möte med programmets utbildningsråd. Även om jag är stelfrusen och inbillar mig köldskador så kan jag faktiskt inte ljuga om att snön och vädret faktiskt är vackert. En bädd av snö och regn av glittrande kristaller i mörkret som lyser upp allt, nästan som taget ur en saga. Jag gillar det konstigt nog, trots kylan.

Efter en hård dag med tenta så förtjänar jag faktiskt att unna mig något gott en sen tisdagskväll. Hoppas ni tar hand om er.

Be Good! :))